Zdravlje

Istraživanje iznenadilo – Mladost nije najsretnije razdoblje života!

Napisao admin

Jedno britansko istraživanje mnoge je iznenadilo i pokazalo da mladost ipak nije najsretnije razdoblje života. Štoviše, za stvarno sretno razdoblje morat ćete se strpjeti do 68.


Baka (Foto: Cure.ba)

Istraživanje koje je provedeno na uzorku od dvije tisuće ljudi u dobi od pet do 80 godina, pokazalo je da su deveta i 68. godina najsretnije. Čak 64% onih koji imaju 68 godina tvrde da je zabava njihov primarni pokretač u životu, ali činjenica je da se devetogodišnjaci zabavljaju više. Naime, njih čak 80% tvrdi da se odlično zabavljaju, piše Daily Mail.
 
Iznenađujuće, ali dvadesetogodišnjaci tvrde da im zabava nije bitna, a sličnog su stava i oni dvostruko stariji. Njih 72% opterećeno je kreditima i stvaranjem karijera, a to potvrđuju i djeca koja tvrde da su bake i djedovi zabavniji od roditelja.
 
“Ovi rezultati potvrđuju ideju da postoji povezanost između unuka i baka i djedova. Obje su skupine u fazama kada otkrivaju (unuci) ili ponovno otkrivaju (bake i djedovi) kako većina nas živi svoj život. Obje grupe život prihvaćaju objeručke”, objasnila je psihologinja Susan Quilliam.

cure.ba

Komentari

komentara