Zdravlje

Tako jednostavno – Muči vas stres? Prevladajte ga uz ove savjete

Napisao admin

Kako napuniti baterije i odreći se stresa? Možete pokušati uz ove savjete.


Smijati se (foto: cure.ba)

Pjevajte

Istraživanje koje je uključivalo studente pokazalo je kako se njihov nivo stresa snizio kada su počeli pjevati. Ako niste dovoljno samopouzdani u svoje vokalne sposobnosti ništa vas ne sprječava da pjevate sami za sebe.

Zelenilo

Svjež zrak, zelena trava, tjelesna aktivnost, šetnja ili džogiranje te nebrojeno mnogo načina opuštanja, rekreacije i rješavanja stresa, a poznato je kako zelena boja smiruje i opušta.

Smijeh

Istraživanja su pokazala kako često smijanje od srca može poboljšati imunitet i smanjiti stvaranje hormona stresa kortizola. Ako želite svoj mozak opskrbiti endorfinima, to možete napraviti tjelovježbom, seksom, konzumacijom čokolade i – smijanjem.

Ples

Plešite onako kako biste plesali kada vas niko ne gleda ili kada ste vani na tulumu. Uz to ćete potrošiti kalorije, dobro se zabaviti i vratiti osmijeh na lice.

Hobijem do zadovoljstva

Mnoge će osobe reći kako su se preporodile kada su se upisale na neki tečaj ili započele novi hobi u svoja četiri zida. Ne morate se nužno upisati na neki strani jezik ili satove keramike da biste u punom smislu ostvarili hobi.

Halo, mama?

Ne samo da nas majčina briga i ljubav mogu zaštititi bolesti nego nam čak i njen glas može pomoći raspršiti stres. Ako zbog životnih okolnosti niste u prilici svakodnevno viđati svoju majku i primati njene zagrljaje, ne brinite. Jednaku vam utjehu može pružiti i njen glas.

cure.ba

Komentari

komentara