Zdravlje

OTKRIVENI ŠOKANTNI DETALJI TRAGEDIJE UTAPANJA BRAĆE – Vlasnici pedalina ubijedili dječake da…

Napisao admin

Vlasnici pedalina Dragan (64) i Milanka Stanković iz Niša, koji su iznajmili plovila maloljetnoj braći koja su utopila na Srebrnom jezeru, nagovorili su dječake da se provozaju tako što su im spustili cijenu za najam.


Bračnom paru je određen pritvor do 30 dana jer su u nedjelju mimo propisa iznajmili plovila dječacima Stefanu (14) i Nikoli (13) Petroviću iz Trske kod Rače, koji su sa njih pali i udavili se.

 

Dječacima je najam pedalina najprije bio skup i odustali su od plovidbe, ali su im Dragan i Milanka spustili cijenu, da bi uzeli od djece koliko-toliko para. Pritom, Stefanu, Nikoli i njihovim drugarima nisu dali spasilačke pojaseve, što su bili dužni, i pustili su dječake da isplove bez nadzora punoljetnih osoba.

 

Na saslušanju pred tužiocem u Velikom Gradištu Stankovići su plakali, izjedala ih je griža savjesti i saslušanje je nekoliko puta prekidano.

 

Kada su malo došli k sebi, rekli su da nisu bili upoznati sa načinom registracije, kao i da su samo površno upoznati s tim da moraju da imaju spasilačke dozvole.

alo

Komentari

komentara