Zdravlje

Upozorenje! – NIJE IMALA NIKAKVE SIMPTOME: Zbog samo JEDNE TAČKICE je saznala da ima RAK DOJKE!

Napisao H. H.

Čak nije mogla ni da napipa kvžicu.


Foto:arhiva

Sve žene se savetuju da redovno samopregledaju dojke ili da idu na kontrolu, kako bi bile sigurne da je sa njihovim zdravljem sve u redu.

Glavni simptom da se nešto ipak dešava jeste ukoliko napipate kvržicu u grudima. Međutim, ova žena je imala potpuno drugačiji slučaj. Niti je imala bilo kakve simptome, niti se osećala loše, ali je ipak utvrdila da ima rani stadijum raka.

Ona je postavila i sliku svoje dojke na Fejsbuk kako bi pomogla i drugim ženama. Evo šta je napisala:

– Ok, evo – Fejsbuk status i fotografija za koju nikada nisam sanjala da ću postaviti – molim vas čitajte i što je još bitnije gledajte!

 

Ovo je slika moje leve dojke. Mala, ljubičanstvena modrica je mesto gde su radili biopsiju. Minijaturna rupica gore i levo od nje je redak i manje poznat simptom raka dojke. Trepni i promašićeš ga. Ja sam ga samo uočila zahvaljujući objavi koji je podelila moja divna prijateljica.

 

Nadam se da sam jedna od srećnica. Pronašla sam ga veoma rano (samo zahvaljujući nekome drugom ko je postavio sličnu objavu). I iako je jedan mali gad, to je jedna mala grudvica i nakon operacije, hemoterapije i radio terapije imam svaku nadu da ću biti izlečena.

mogu da osetim kvrgu, čak ni sada kada znam da je tamo. Ne osećam se bolesno. Moj jedini simptom je ova rupica.

Molim vas, molim vas, molim vas, pregledajte se (muškarci kao i žene) i odvedite vaše voljene da se pregledaju takođe. Ukoliko budem mogla da pomognem jednoj osobi kao što su meni pomogli, onda je vredelo pokazati svetu moju, uskoro smanjenu, levu dojku.

 

srbijadamas.com

Komentari

komentara