Zdravlje

Nevjerovatno – Šta se dogodi kada stavljate bijeli luk u uho?!

Napisao admin

Blagodati bijelog luka poznati su stoljećima, te nam je poznato kako su još drevni narodi primjenjivali bijeli luk u službi zdravlja. Ovaj prirodni antibiotik ima jako raširenu primjenu u liječenju.


Uvijek možete da ga pojedete sirovog, a kako biste izbjegli neprijatan miris, jednostavno češanj bijelog luka progutajte bez žvakanja.

 

Već smo spomenuli da je bijeli luk jako dobar prirodni lijek za mnoge bolesti, a ovom prilikom samo se proširuju spoznaje o njegovim ljekovitim svojstvima. Naime, prema portalu „Healthy food star” jedan češanj bijelog luka može da ublaži bolnu upalu uha. Sve što trebate uraditi je da postavite češanj bijelog luka u ušnu školjku, vodeći računa da bude na površini. Prespavajte, a sutradan bi bol trebalo da sasvim nestane.

 

Bijeli luk zapravo pomaže da se uho očisti od nakupljenog sekreta tako što ga omekša. Također, bijeli luk na taj način smanjuje i upalu.

 

Ipak, prije nego što se odlučite na primjenu ovog načina liječenja, preporučujemo vam da se posavjetujete sa vašim liječnikom. Također, ovu metodu liječenja nemojte primjenjivati kod djece.

(kakolijeciti.hr)

cure.ba

Komentari

komentara