Zdravlje

Imali ste loš dan – Popis stvari koje odmah treba početi raditi: Ostatak života bit će vam puno bolji!

Napisao admin

Koliko god da imate godina, sigurno postoje trenuci u kojima se žalite na život, nepravdu, nesreću, zdravlje, okolnosti …


Ilustracija (Foto: arhiva)

To može trajati godinama, ali morate shvatiti da kukanjem ništa nećete postići.

Na neke stvari ne možete utjecati, ali postoji lista stvari koje možete odmah početi raditi, a isplatit će vam se na duže staze, jer će popraviti ostatak vašeg života – prenosi Huffington post.

Ne tražite izgovore, recite zbogom lošim navikama!

 

1. Vježbajte.

Ne samo što ćete biti zdraviji, već se nećete morati mučiti s dijetama kako biste regulirali kilažu. Ako ste u mogućnosti, vježbajte ujutro, jer će to utjecati i na poboljšanje sna, bolju cirkulaciju, koncentraciju i oslobodit vas od stresa, piše “Kurir“.

 

2. Zaboravite na izgovore “Sutra ću”, “Nemam vremena” i “Ne mogu ja to”.

To famozno sutra uglavnom nikad ne svane. Ako to zapravo ne želite napraviti ili nemate dovoljno samopouzdanja, priznajte to sebi i učinite nešto da to popravite!

 

3. Štedite novac.

Svakodnevna kupovina i sitnice koje vam zapravo nisu potrebne dovest će do toga da se nakon 20 godina radnog staža zapitate kako je moguće da nemate ušteđevinu. S druge strane, ako budete izdvajali određenu svotu svakog mjeseca i čuvali, za nekoliko godina ćete biti presretni zbog te odluke, naročito ako vam zatreba nešto skupo.

 

4. Smijte se.

Imali ste loš dan? Nasmijte se njemu u inat! Znanstveno je dokazano da ćete se odmah osjetiti sretnije!

 

5. Ponekad budite sebični.

Ponekad je potrebno da ignorirate sve ostale, kako biste učinili nešto važno za sebe. Naravno, treba biti i velikodušan i empatičan, ali ne smijete zaboraviti sebe.

 

6. Smanjite korištenje mobitela.

Vrijeme nepovratno odlazi, zato kada ste s prijateljima i obitelji, isključite ili smanjite zvuk i stavite ga u torbu. Ne dopustite da tehnologija uzme cijeli vaš život!

 

7. Putujte. Bilo gdje.

Ako ste u mogućnosti, putujte što češće. Ništa se ne može usporediti s osjećajem da idete u nepoznato i u susret neprocjenjivim i nesvakidašnjim iskustvima. Iskustva su puno stimulativnija od stvari.

 

8. Slijedite svoje snove.

Radite ono što volite i želite. U suprotnom, cijelog života ćete biti nezadovoljni i žalit ćete za svim što niste učinili, a željeli ste. Ne dozvolite da vas netko sputava na putu, ni posao, ni partner, nitko. Ako mislite da možete više, radite na tome.

cure.ba

Komentari

komentara