Zdravlje

Stiže nam ponovo snijeg, ali stižu i minusi – Kakvo nas vrijeme očekuje iduće sedmice?

Napisao admin

U Bosni danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost.


U većem dijelu Bosne u ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom, prenosi “Fena”.

Vjetar će biti slab, u Bosni južni i jugoistočni, a u Hercegovini sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 1 do 6, na jugu do 11 stepeni.

U BiH prijepodne je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 10.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Sarajevo, Sokolac -2, Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo, Zenica -1, Sanski Most 1, Livno, Tuzla, Zvornik 2, Banja Luka, Bijeljina, Doboj 3, Gradačac 5 i Mostar 9, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U BiH će u nedjelju prijepodne biti pretežno oblačno vrijeme. U nižim područjima sa slabom kišom, a u višim sa slabim snijegom. Poslijepodne očekuje se smanjenje oblačnosti, osim u dijelovima centralne i istočne Bosne. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu do 8, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.

U većem dijelu Bosne u ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnje temperature od -6 do -2, na jugu do 5, a dnevne od -4 do 4, na jugu do 9 stepeni.

U utorak će biti prijepodne pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u centralnim i istočnim područjima. Poslijepodne bez padavina i postepeno razvedravanje na sjeveru, sjeverozapadu i zapadu Bosne. Jutarnje temperature od -6 do -2, na jugu do 5, a dnevne od -4 do 4, na jugu do 9 stepeni.

U srijedu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od -12 do -4, na jugu do 2, na planinama do -20, a dnevne od -2 do 5, na jugu do 9 stepeni.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od -8 do 0, na jugu do 4, na planinama do -14, a dnevne od 0 do 8, na jugu do 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

cure.ba

Komentari

komentara