Zdravlje

UPOZORENJE – Stiže nam ciklon Benjamin i donosi…

Napisao admin

Stabilno vrijeme podržava polje visokog pritiska zraka nad Balkanom i istočnom Europom, ali takva sinoptička situacija pred značajnom je promjenom, piše Crometeo.


Oluja (Foto: Arhiva)

Jaka atlantska ciklona s nekoliko frontalnih sistema već je “progutala” sjeverozapadnu i sjevernu Europu. Ona će se nastaviti kretati prema zapadnom Sredozemlju gdje će se u drugom dijelu utorka početi formirati novi ciklonalni centar. Radi se o cikloni koju je Crometeo tim nazvao Benjamin.

Ova će se ciklona, s pripadajućim frontalnim sistemom, tokom srijede ponoći nad sjevernom Italijom, donoseći i našim predjelima promjenu vremena.

Ona će se više osjetiti na Jadranu nego kontinentalnom dijelu. Posvuda će podržavati natprosječno toplo, povremeno i kišno vrijeme.

Metereolozi najavljuju u BiH kišu u četvrtak, a prestanak već u subotu prijepodne. Jutarnja temperatura će se kretati od 5-6 stepeni Celzijusa, a dnevna između 15 i 16.

Ciklonalni će se centar prema kraju sedmice premjestiti nad jug Italije i nad sjever Afrike, a novi atlantski poremećaj stići će do zapadnoj Sredozemlje u nedjelju. Stabilnog, ali ni hladnog vremena više do daljnjega nema na vidiku.

bukA

Komentari

komentara