Zdravlje

Iznenadit ćete se – Ovo uzrokuje loš zadah!

Napisao admin

Ako vas muči loš zadah, a nemate zdravstvenih poteškoća koje ga uzrokuju, možda je stvar u prehrani.


Zadah (Foto: Arhiva)

Neugodan zadah može biti jako neugodan. Zbog njega može patiti čak i društveni život i komunikacija uopće. Ruka na ustima nije rješenje. Rješenje je možda otkriti koji su uzročnici lošeg zadaha. Osim nekog zdravstvenog problema, neugodan zadah mogu prouzročiti na primjer i određene namirnice koje konzumirate, ali i začepljen nos.

Vodica za ispiranje usta

Vjerovali ili ne, i vodica za ispiranje usta može uzrokovati loš zadah iako je nastala da bi spriječila tu pojavu. Naime ona katkada sadrži alkohol, a alkohol isušuje usnu šupljinu, što može dovesti do neugodnog zadaha.

Začepljen nos

Zbog začepljenog nosa diše se na usta. To uzrokuje isušivanje tkiva usta i zaustavljanje protoka sline. Rezultat toga je nakupljanje bakterija koje često uzrokuju neugodan zadah.

Slatkiši

Sve što sadrži puno šećera često uzrokuje i loš zadah. Bakterije obožavaju šećer i nagomilavaju se u ustima, stoga pripazite sa slatkim.

Previše proteina, a premalo ugljikohidrata

Kada vaša prehrana obiluje proteinima, a ugljikohidrata ima samo u tragovima, rezultat može biti neugodan zadah iz usta. Zašto? Kada tijelo mora preraditi velike količine proteina, javljaju se popratni procesi u tijelu koji znaju izazvati neugodan zadah. Takav zadah dolazi iz želuca i može imati vrlo neugodan miris.

dnevno.hr

Komentari

komentara