Zdravlje

Kapa dole! – Kad je saznala da joj kćerka ima rak, uradila je nešto nevjerovatno!

Napisao admin

Ema Vitfild je majka koju je zadesila velika tragedija. Naime, njenoj 8-godišnjoj kćerki Evi otkriven je tumor, a manje od godinu dana kasnije djevojčica je preminula. Kada je saznala da joj je ostalo samo nekoliko mjeseci života, Ema je riješila da kćerki sastavi listu želja koje će joj ispuniti prije smrti. Zbog toga što nije željela da mala Evi sazna da će umrijeti, pitala ju je šta bi voljela da radi kada bi bi bila kraljica i u tajnosti joj ostvarivala želje, jednu po jednu.


Majka i kći (Foto: Ekskluziva)

Evi je poželjela da upozna članove benda “One direction“, da posjeti Legolend i da dobije psa. Kada je umrla u januaru ove godine, njena majka Ema je riješila da osnuje nekoliko dobrotvornih organizacija za pomoć djeci kao što je Evi.

– Moja kćerka je umirala, ali me je ostvarivanje svih njenih želja učinilo jako srećnom. Nisam željela da zna da je jako bolesna i da će umrijeti – ispričala je Ema.

Ema je saznala da joj kćerka ima tumor na mozgu prošle godine, kada se Evi onesvijestila u školi. Ljekari su na magnetnoj rezonanci otkrili veliki maligni tumor na Evinom mozgu koji nije mogao da se operiše, a Evi je preostalo nekoliko mjeseci života. Ema i njen suprug su riješili da ne kažu emotivnoj Evi koliko je ozbiljno bolesna, jer bi je to prestrašilo. Samo su joj objasnili da će doktori da se potrude da se osjeća bolje, a ona je bila zadovoljna takvim odgovorom.

– Bila sam presrećna kada sam vidjela kako je ozareno Evi navodila sve svoje želje i kakve su joj divne ideje padale na pamet. Htjela je da proslavi rođendan na klizalištu, da posjeti Diznilend i Legolend, da vidi mjuzikl na “Vest Endu“, da ide u Zoo vrt, da posjeti prodavnicu igračaka, da dobije psa i zeca, kao i da upozna omiljeni bend “One direction“ – ispričala je Ema.

Evi je započela invanzivnu terapiju zračenjem i hemoterapiju, koje bi joj malo produžile život. Ema je dala otkaz i posvetila se ispunjenju kćerkinih želja. Prvo je uspjela da joj bend “One direction“ poželi da brzo ozdravi, a sve to su snimili i poslali joj na dvd-ju.

– Nisu mogli da dođu da je upoznaju jer su bili na turneji, ali su snimili video poruku i poslali joj. Nije mogla da vjeruje, gledala ju je jedno 500 puta. Bila je oduševljena što su znali ko je ona i kako se zove – ispričala je Ema.

Dan prije njenog devetog rođendana, Evi je dobila psa Lusi, a sutradan je imala rođendansku žurku na klizalištu. Potom joj je deka platio odlazak u Diznilend u Parizu. Sljedeća iznenađenja koja su uslijedila je posjeta pozorištu u Londonu gdje je Evi gledala mjuzikl “Mama mia“, a onda je mjesec dana kasnije posjetila Legolend.

Interesantno je da, iako je bila iscrpljena od terapije, Evi nije željela da izostaje iz škole, pogotovo nije htjela da zaostaje u njenom omiljenom predmetu -matematici. Njena mama Ema kaže da nije imala srca da joj zabrani to, jer je mnogo željela da ide u školu. Ipak, kada je početkom godine Evi rekla da joj je jako loše i da ne može da ide u školu, Ema je znala da se kraj bliži, jer njena kćerka nikada nije htjela da izostane iz škole.

Nekoliko dana kasnije, Evi je umrla kod kuće, držeći majku za ruku. Ema je potom osnovala dobrotvornu organizaciju “Evine želje“ koja pomaže jako bolesnoj djeci da im se ostvare posljednje želje.

blic

Komentari

komentara