Zdravlje

Savjet dr. Torsunova – Lijek za probleme štitne žlijezde: Samo pjevajte!

Napisao admin

Doktor Oleg Torsunov savjetuje svima, koji imaju problema sa štitnom žlijezdom, a posebno pacijentima sa smanjenom funkcijom štitne žlijezde, da pomognu svom oboljelom organu tako što će da – pjevaju.


Štitna žlijezda (Foto: ilustracija)

On kaže da  su štitna (štitasta) žlijezda i uopšte, ceo endokrini sistem, tijesno povezani sa ljudskim emocijama, posebno sa emocijom ljubavi. Štitna žlijezda boluje kod osoba koje  snažno preživljavaju sve što im se dogadja, koje  na loše postupke  drugih odgovaraju se osjećanjem duboke povrjedjenosti i ogorčenja.  Negativne emocije  ostaju kao zaledjene u organizmu,  sakupljaju  se u štitnoj žlijezdi i ona počinje da boluje.

Emocije moraju da budu pokretne. Oslobodite se nagomilanih negativnih emocija – pjevanjem. Zvuk ih vrlo lako iznosi iz organizma.  Doktor Torsunov kaže:

„Pjevajte. Pjevanje će učiniti da popuste emocionalne stege u štitnoj žlijezdi.Čvorići u štitnoj žlijezdi nestaće sami od sebe. Pjevajte  vesele pesme, bez obzira kakve probleme imate i kako ste raspoloženi. Pjevajte  sa radošću i  ljubavlju. Stalno pjevajte, plešite, radujte se drugima, usrećujte druge i ozdravićete!“

prirodna medicina

Komentari

komentara