Zdravlje

Užas – Jela je bananu iz koje su počeli izlaziti smrtonosni pauci (FOTO)

Napisao admin

Consi Taylor (29), njen suprug Richard Taylor (37), te njihovo dvoje djece, četiri mjeseca stara Annabel i Ben (3), morali su iseliti iz svoje kuće u Londonu nakon što je nekoliko desetina smrtonosnih paukova izašlo iz banane koju je jela, piše Daily Mail.


Smrtonosni pauci (Foto: 24sata.hr/Pixsell)

Užasnuta Consi rekla je da su pauci počeli ispadati iz banane koju je već dopola pojela. Ranije je na kori banane uočila čudne bijele tačkice. Mislila je da je plijesan, ali onda je pogledala bananu izbliza i shvatila da je riječ o paucima.

Pauci su popadali na kuhinjski stol, a onda krenuli bježati po tepihu. Porodica je iz kuće preselila u hotel, a na teren su izašli radnici deratizacije koji su rekli da im je kuća puna brazilskih smrtonosnih pauka.

Tri dana bili van kuće

Porodica je tri dana morala biti van kuće, a svu odjeću morali su odnijeti na hemijsko čišćenje. Supermarket u kojem su kupili banane platio im je hotelski račun, kao i troškove čišćenja kuće i odjeće.

image

Glasnogovornica trgovine Sainsbury izvinila se porodici i poručila kako imaju rigorozne kontrole hrane, od berbe do transporta, i da se ovako nešto rijetko događa.

Inače, brazilski lutajući pauk odgovoran je za više smrti od bilo kog drugog pauka. Žrtve znaju umrijeti u roku sat vremena od ugriza. Poznat je i kao “banana pauk” jer se često skriva u pošiljkama ovog voća.

24sata.hr

Komentari

komentara