Zdravlje

Izbor banane otkriva važne činjenica o vašem zdravlju ! Koju bananu biste prije pojeli?

Napisao H. H.

Banane su savršena užina, sjajan dodatak za ovsenu kašu i imaju fenomenalan ukus u kombinaciji sa jagadama u smutiju, ali da li ste znali da zavisno od boje, banane imaju različite zdravstvene efekte na vaše zdravlje? Gotovo svi znaju da su banane odličan izvor kalijuma, ali one obezbjeđuju i druge hranljive materije i vitamine našem tijelu. Opet, svaka banana, od zelenih do onih tamnih sa mrljama, ima sopstvene zdravstvene prednosti.

naslovnu
1. Zelene banane

1

Ako imate problem sa šećerom u krvi, ove banane mogu da vam pomognu da ga držite pod kontrolom. Kako imaju nizak glikemijski indeks, one su jednostavna užina za one koji moraju da prate nivo šećera u krvi. One pomažu i u sprječavanju i liječenju dijareje, pa se preporučuje da pojedete jednu sledeći put kada budete imali problem sa odlaskom u toalet.

2. Žuto-zelene banane

2

Ove banane su sjajne za smanjenje gladi jer drže sitost duže vrijeme. Takođe pomažu i u održavanju optimalnog nivoa šećera u krvi. Ove banane su bogate vlaknima koja pogoduju radu digestivnog sistema i korisne su za dobre bakterije koje žive u vašem tijelu.

3. Žute banane

3

Za većinu ljudi, ovo su najbolje banane. Kora se lako ljušti i nisu suviše slatke ni mekane. Naše tijelo najbolje vari ove banane, a antioksidansi iz potpuno žutih banana pomažu u zaštiti od bolesti.

4. Banane sa mrljama

4

I ove banane sadrže ključne antioksidanse i pomažu pacijentima koji se bore sa rakom. Braon tačke na banani znače da one mogu da razbiju nepravilne ćelije u tijelu koje dovode do nastanka tumora. Ipak, ove banane su mnogo slađe od ostalih, pa ih izbjegavajte ako imate problema sa šećerom.

5. Braon banane

5

Ovo su najmekše i najslađe banane; braon banane su bogate triptofanom koji smanjuje stres i anksioznost. Takođe su bogate materijama koje održavaju zdravlje kostiju i mišića. Sljedeći put kada budete bili pod stresom ili vam je potrebna dobra užina posle treninga, slobodno posegnite za braon bananom!

Komentari

komentara