Zdravlje

Imate nepravilan ciklus? – Domaći lijekovi za regulisanje mjesečnice

Napisao admin

Kako regulisati menstrualni ciklus? To je uobičajeno pitanje koje se pojavljuje kod mnogih žena diljem svijeta. Većina žena pati od neredovne menstruacije. Ovaj nepravilni menstrualni ciklus može biti jako bolan i neugodan.


Bol u stomaku (foto: cure.ba)

Ponekad vam se može desiti da dobijete menstruaciju dva puta u mjesecu, ili da je nemate 2-3 mjeseca. Sindrom policističnih jajnika je čest uzrok za neredovite menstruacije. Ako želite znati odgovor o tome kako regulisati razdoblja, morate isprobati neke prirodne lijekove. Oni čine čuda i nemaju nikakve nuspojave. Štoviše, oni su prirodni i jeftini. U nastavku pogledajte domaće lijekove za reguliranje menstruacije.

Jabučni ocat.

Konzumiranje jabučnog octa prije obroka u jednom danu pomaže regulisati razdoblja. To smanjuje inzulin i razinu šećera u krvi, a to pak pomaže da se nosite s neredovitim razdobljima. Pojedite 1-2 kašike jabučnog octa s vodom prije obroka.

Vježba.

Neke specifične vježbe kao što su skakanje i plesanje mogu vam pomoći u regulisanju razdoblja. To povećava cirkulaciju krvi, i smanjuje aktivnost inzulina. Žene sa sindromom policističkih jajjnika moraju svaki dan vježbati kako bi kontrolisali razinu inzulina. Povećanje inzulina je jedan od uzroka nepravilnih menstrualnih ciklusa.

Voće.

Morate slijediti zdravu i hranjivu dijetu. Umjesto junk i brze hrane, uključite svježe voće i zeleno povrće u prehranu. Postoje neki specifični plodovi koji izazivaju menstruaciju i utiču na njenu redovitost.
 
Ananas je jedno takvo voće koje pomaže da dobijete menstruaicju na vrijeme. Čak je  i papaja vrlo učinkovit prirodni lijek za reguliranje razdoblja.

Sezam.

Te sićušne bijele sjemenke su jedan prirodni lijek koji reguliše razdoblje  Jedite sezam sedam dana  prije menstruacije.
 
Kisela hrana.

Kisele namirnice također  mogu biti vrlo dobre za regulisanje razdoblja.

ljepota.ba

Komentari

komentara