Zdravlje

Deset razloga zašto trebamo piti sok od celera

Napisao H. H.

Sok od celera je čudesna superhrana, ima nevjerovatnu sposobnost stvaranja osnovnih poboljšanja za sve vrste zdravstvenih problema. Bogat je vodom, sadrži antioksidanse, dobar je izvor magnezija, niskokaloričan je jer ne sadrži puno šećera, riješava nadutost…

U medicinskom smislu gledano celer može pomoći u liječenju mnogih bolesti i problema, a milioni ljudi širom svijeta ga piju.

Deset zdravstvenih prednosti koje nudi sok od celera:

1. Jako važno za hronični refluks kiseline
Refluks kiseline znači tri stvari koje se događaju u organizmu: proizvodnja niske solne kiseline, neproduktivne bakterije kao što su streptokok i esherihia Coli te oslabljena jetra. Sok od celera uveliko pomaže u poboljšanju.

2. Borba protiv autoimunih bolesti
Patogeni su pravi uzrok upale koja se pogrešno smatra autoimunim. Neotkrivene soli natrijevih sokova iz celera razbijaju se i istjeruju te patogene.

3. Pomaže u vraćanju nadbubrežnih žlijezda
Neotkrivene soli natrijevih klastera u soku od celera pomažu održati adrenaline stabilnim i funkcionalnim.

4. Sadrži neotkrivene soli natrijevih klastera koje preokreću bolest
Neotkrivene natrijeve soli klasičnog soka djeluju zajedno kao antiseptik. Kada dođu u kontakt s virusima i bakterijama, izazivačima hroničnih bolesti, soli počinju razbijati stanične membrane patogena i na kraju ih uništavaju.

5. Neutralizuje i ispire toksine iz jetre
Soli natrijevog soka od celera vežu se na neurotoksine, dermatoksine i druge virusne tvari, kao i one koji stvaraju probleme te ih izvlače iz jetre.

6. Pomaže u iskorjenjivanju streptokok bakterija
Streptokok je odgovoran za mnoga stanja, kao što su akne, IMS, SIBO, infekcije kvasca i više. Sok od celera pomaže uništiti streptokok.

7. Ubija Epstein-Barr & Shingles viruse
Bijele krvne stanice personalizovanog imunološkog sustava jetre dodaju klasterske soli u svoje stanične membranske obloge, što ih čini toksičnim za viruse.

8. Donosi toksičnu toplinu jetre
Sok od celera pročišćava tromu jetru dok smanjuje toplinu jetre.

9. Snažno oružje protiv siba i nadutosti
Sok od celera je snažan nadomjestak želučane kiseline, tako da želučani sokovi mogu ubiti streptokok koji uzrokuje SIBO. On također razgrađuje proteine ​​koji trule u želucu i tankom probavnom traktu, pomažući nadutosti,prenose Nezavisne

10. Popravlja proizvodnju klorovodične kiseline i žuči
Sok od celera jača klorovodičnu kiselinu i proizvodnju žuči i jača jetru, što omogućuje bolju proizvodnju žuči.

Komentari

komentara