Zdravlje

IZNENADIT ĆETE SE! EVO ŠTA SMIJETE DA PIJETE AKO STE ŠEĆERAŠ: Ova pića jačaju zdravlje dijabetičara

Napisao H. H.

Dijabetes može da bude opasan po život zato je važno da se pridržavate određenih pravila u liječenju i ishrani ali i konzumiranju pića.

Dijabetes tipa 2 nastaje kada pankreas ne stvara dovoljno hormona insulina, a ova bolest može biti kobna po život ako se pacijenti ne pridržavaju pravila liječenja, piše “Lepa & srećna“.

Insulin je potreban za kontrolu šećera u krvi, a ako ga nemate u dovoljnoj mjeri, onda šećer iz krvotoka ne može energetski da bude iskorišćen. Za prevenciju i način liječenja ove bolesti neophodno je da se pridržavate određenih pravila u ishrani, a istraživanja pokazuju koja pića smiju da piju dijabetičari.

Dokazano je da kafa i crni čaj mogu da djeluju povoljno na zdravlje dijabetičara, ali ako ih pijete u umjerenim količinama i bez dodavanja mlijeka. Što se tiče sokova, izbjegavajte pića koja su zaslađena. Ako već ne možete bez sokova, onda pijte sok na razblaživanje jer je dokazano da sadrži manje ugljenih hidrata i kalorija u odnosu na neka druga bezalkoholna pića. Mlijeko nam daje energiju, pa mogu da ga piju i ljudi koji boluju od dijabetesa, samo u manjoj količini i pri stalnom provjeravanju nivoa šećera u krvi. Međutim, najbolje ćete sačuvati zdravlje ako vam je primarno piće voda.

Komentari

komentara