Zdravlje

Negativnost je opasan saputnik! – Pozitivno privlači pozivitno

Napisao admin

Mislite i govorite jezikom pozitivnosti. Buda (Buddha) je zagovornik teze da “ono što smo postigli rezultat je onoga o čemu smo mislili”. Negativnost je opasan saputnik!


Sretna žena (foto: cure.ba)

Ne ostavlja prostor za izmjenu i najmanji problem produbljuje i čini ga glomaznijim, a na njega doda još stotine “bezazlenih” gluposti koje mogu udruženim snagama da izazovu energetski kolaps.

Negativni ljudi su nalik energetskim vampirima: kradu volju, siju štetno sjeme na poljima pogodnim za sreću i uspjeh. Negativne misli su daleko moćnije i zaraznije, zato treba što više pozitivnih imati u rezervoarima. Svaki put kada vas opsjednu misli koje vam kradu volju, snagu da ustanete iz kreveta, koncentraciju, pomislite na trenutak zašto zapravo mislite o tome, kolika je realna vrijednost tih misli i hoće li vam to pomoći? U većini slučajeva – odgovor je jasan – trošim vrijeme na ove sulude misli koje ne služe ničemu.

Naša majušna energija djelić je beskonačnog energetskog prostranstva, a u skladu sa zakonom privlačenja, sve što želimo snagom misli možemo privući, bitan je samo fokus. Misli su kao motori koji pokreću život u pravom ili pogrešnom smjeru.

“Sami se morate promijeniti onako kako želite da se promijeni svet.” – Mahatma Gandi (Mahatma Gandhi).

“Čovjek je kao i magnet – privlači “namagnetisane” ljude, ideje, projekte, izazove, zdravstvena i psihološka stanja, ali i probleme, prepreke. Kad donesete odluku, čitav se svemir uroti da bi je ostvario.” – Ralf Emerson (Ralph Emerson).

Stručnjaci iz domena psihologije tvrde da ništa nije važnije od toga da se dobro osjećate, da blistate u svakom mraku, da ga “oduhate” svjetlošću svog duha. Daleko smo moćniji od onoga što mislimo. Sjetite se samo kako ste kao djeca lupkali guzom, koljenima o pod, briznuli u plač, prije svega jer ste uplašeni u tom trenutku, a onda bi doletjela mama, “poljubila da prođe” i igra se istog trenutka nastavlja. Kada u nama djeca zadremaju, sve mnogo teže podnosimo. Dozvolite sebi da svaki bol u vama iscijeli neko voljeno biće, dajte mu dozvolu da vas pita gdje boli i neka slobodno poljubi da prođe. I uspjeće.

Kad želite dobićete, samo se naoružajte municijom discipline, predanosti, odlučnosti i strasti. Morate se uskladiti s onim što tražite.

“To je radost, to je poštovanje, to je osjećaj strasti. Kad očajavate, plašite se ili ljutite, to su snažni pokazatelji da ovog trenutka niste u skladu s onim što tražite.” – Ester Hiks (Esther Hicks)

I zapamtite, ništa nije uzaludno, a ponajmanje je slučajno, a evo snažne poluge za početak: “Ako ste dovoljno hrabri da započnete, tada ste dovoljno hrabri i da uspijete.” – David Viskot (David Viscott)

wannabemagazine.com

Komentari

komentara