Zdravlje

Otkriven način na koji je stradao 21-godišnji Amar Ramić

Napisao A. K.

Izvršena je obdukcija beživotnog tijela koje je pronađeno na lokalitetu Vršana kod Tuzle, a kako je dosad utvrđeno, riječ je o 21-godišnjem Amaru Ramiću, koji je nestao 2. maja ove godine.

Ovu informaciju potvrdio je i njegov otac Mehmed Ramić koji je istakao da su članovi porodice prepoznali Amarovu odjeću. Kako saznaje “Tuzlanski.ba” u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, preliminarni rezultati nalaza obdukcije pokazuju da je uzrok smrti prostrelna rana glave, a tragovi pronađeni na mjestu događaja ukazuju da se najvjerovatnije radi o samoubistvu.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, prijavu o pronalasku beživotnog tijela na lokalitetu Vršana Policijskoj upravi Tuzla uputili su građani, a nakon izlaska ekipe na teren utvrđena je istinitost informacije.

S obzirom da je tijelo pronađeno na nepristupačnom terenu, uviđaju se pristupilo tek jutros, a obavili su ga pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i kantonalni tužilac koji je naredio obdukciju.

Beživotno tijelo pronađeno je u poodmakloj fazi raspadanja što je dodatno otežalo utvrđivanje spola, a potom i identiteta osobe.

Tijelo je također dosta oštećeno što je inspektorima otežalo utvrđivanje identiteta, jer su prikupljali dijelove.

O uzrocima smrti iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli danas nisu mogli govoriti, s obzirom da se čeka pismeni nalaz obdukcije, a uzeti su i uzorci tkiva za DNK analizu.

Amar Ramić posljednji put je viđen 2. maja ove godine. Njegov izlazak iz stambene zgrade u kojoj je živio skupa sa svojim roditeljima u naselju Brčanska Malta u Tuzli zabilježile su nadzorne kamere. U njegovu potragu bili su uključeni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Federalne uprave civilene zaštite, te članovi porodice i brojni prijatelji. Zbog čega se ovaj student Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli odlučio na čin samoubistva te kada ga je izvršio, za sada nije p

Komentari

komentara