Zdravlje

ODVIKAVANJE OD PUŠENJA: NAPITAK KOJI ĆE VAM OGADITI CIGARETU!

Napisao A. K.

Svaki put, kada vam dođe potreba za cigaretom i kada ste na granici da je zapalite, ovim napitkom isperite usta.

Najbolje bi bilo da prestanete pušiti zauvijek, a to će svaki doktor savjetovati svakom pušaču. Kada se odlučite da želite prestati pušiti i kada krenete u realizaciju svoje odluke, ono što vam treba je jaka snaga volje i podrška okoline.

Osim volje i podrške vaših bližnjih, ovisnosti od duhana možete se riješiti i uz pomoć jednostavnog recepta sa sodom bikarbonom. Isprobajte jedan dobar stari trik, koji bi vam mogao pomoći kod prestanka pušenja. Riječ je o čudotvornom koktelu, kojeg sami možete napraviti.

U čašu vode stavite jednu kašicu sode bikarbone, pa dobro promiješajte sve dok se soda bikarbona u potpunosti ne rastopi.

Prvih sedam dana, od dana prestanka pušenja, ovaj napitak pijte dva puta na dan. Nakon toga možete smanjiti njegovo uzimanje ili reducirati na uzimanje jednom dnevno. Sve zavisi koliko je i dalje prisutna želja za cigaretom.

Svaki put, kada vam dođe potreba za cigaretom i kada ste na granici da je zapalite, ovim napitkom isperite usta. Najbolje je da ga pretočite u neku bočicu i da ga nosite sa sobom, tako da bude uz vas kad god vam treba.

Najbolje bi čak bilo kada bi cigarete namočili ovim čudotvornim koktelom, pa ih ostavili da se osuše. Osušene cigarete spremite u kutiju, pa kada vam se puši zapalite. Vrlo je vjeroatno da će vas želja za cigaretom odmah proći nakon samo jednog uvučenog dima ovako natopljene cigarete.

Prestanite pušiti uz pomoć ovog čudotvornog koktela, koji vas apsolutno ništa ne košta, a sigurno će vam pomoći. Dajte svojim plućima šansu da u potpunosti dišu i da se pročiste, kao i svojoj koži, da napokon u potpunosti diše, prenosi “Aura“.

Komentari

komentara