Zdravlje

Ukoliko noću OVAKO spavate onda imamo zaista katastrofalne vijesti za vaše zdravlje…

Napisao A. K.

Pogledajte koje pozicije treba promijeniti tokom spavanja, kako se ovi sporedni efekti ne bi pojavili. Poslušajte ove savjete i imajte zdraviji san.

Kao što radnici u fabrikama imaju rizik od povreda zbog rada u istom položaju cijeli dan, tako i vi imate rizik dok spavate u istoj poziciji tokom cijele noći. Spavanje nam dozvoljava da se odmorimo i prikupimo snagu, kako bismo funkcionisali najbolje. Način na koji spavamo utiče na naše zdravlje i ako ne spavamo pravilno, možemo da imamo problema do kraja života, piše “Fokuzz“.

Na primjer, spavanje isključivo na desnoj strani može da izazove bol u desnom ramenu, dok spavanje na leđima izaziva bol u leđima. “Vaše tijelo voli raznolikost“, kaže Endru Beng. “Na primjer, ako zadrijemate na leđima, možete se okrenuti na drugu stranu tokom noći“. Spavanje na leđima je obično mnogo udobnije i manje stresno za kičmu, nego spavanje na stomaku.

Postoje tri glavne pozicije za spavanje. Generalno, ljudi spavaju na stomaku, leđima ili sa strane. Svaka pozicija ima svoj efekat na zdravlje na svoj način.

Spavanje na leđima izaziva hrkanje. Ako često hrčete, onda će vam spavanje na leđima samo pogoršati situaciju. Ovo takođe nije dobra pozicija za poravnanje vaše kičme.

Spavanje na stomaku takođe nije dobro. Kada ovako spavate, onda vršite naprezanje na vrat i leđa, što je jako teško za dobar noćni san.

Spavanje sa strane je najbolje. Na ovaj način ćete manje hrkati, međutim, ovo nije baš najbolje za poravnanje kičme. Kako biste riješili problem, stavite jastuke između nogu.

Ipak, svi ćemo se složiti da je plaćeno spavanje najbolje. Nema ništa prijatnije od spavanja na poslu. Samo pazite da vas ne uhvati šef, jer vam ni otkaz ne bi doprinio dobrom snu!

Komentari

komentara