Zdravlje

U Sarajevu iznenada preminuo ugledni doktor Nedžad Nakaš!

Napisao A. K.

U Sarajevu je u 45. godini života preminuo doktor Nedžad Nakaš, šef Klinike za ginekologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Kako saznajemo, Nakaš je preminuo usljed problema sa srcem.

Vijest o iznenadnoj smrti, osim porodice i prijatelja, jako je potresla njegove kolege i pacijente.

“Umro je vrsni doktor medicine, još bolji ginekolog, dobri čovjek i moj ratni drug Nedžad Nakaš. Pamtim ga kao poletarca,tek završenog srednjoškolca kako je pod budnim okom rahmetli Avde došao u jedinicu kojom sam komandovao. Mlad, vrijedan, ambiciozan, veseljak, a odgovoran. Od svog oca naslijedio je velike vrline koje sam uvijek cijenio, dobrotu, pa ponovo dobrotu, pristupačnost, posvećenost pacijentu i stalnu težnju za usavršavanjem bez robovanja šablonima. Nismo se uvijek slagali, ali volio sam ga beskrajno zbog tih njegovih vrlina. Nadam se da je otišao na neko mirno mjesto bez stresa kojem smo svaki dan izloženi i da je tamo sa svojim najmilijim. Nadam se da ću nekad zaslužiti da i tamo negdje budem u njihovom društvu. Neka mu je hvala i dugo ću ga pamtiti po dobroti. Porodici želim da dostojanstveno podnese svoju neizmjernu bol. Mi koji smo ga voljeli uvijek ćemo biti uz vas”, napisao je doktor Dragan Stevanović.

Doktor Nakaš je i među pacijentima važio za velikog stručnjaka, a njegove kolege su za saradnju s njim uvijek imale samo riječi hvale. Prije angažmana na KCUS-u, Nakaš je radio u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

(Klix)

Komentari

komentara