Zdravlje

NE GUBITE VRIJEME – Da li ste pronašli sreću u životu?

Napisao admin

Na ovoj zemlji u najboljem slučaju provesti ćete jedno stoljeće, no da i uzmemo životni prosjek između 70 i 80 godina, pa ako će vam zvijezde biti naklonjene možete se nadati da ćete imati oko šest desetljeća odraslog života.


sreća (foto:cure.ba)

Na ovoj zemlji u najboljem slučaju provesti ćete jedno stoljeće, no da i uzmemo životni prosjek između 70 i 80 godina, pa ako će vam zvijezde biti naklonjene možete se nadati da ćete imati oko šest desetljeća odraslog života.

Prvih 20 godina naravno otpada na djetinjstvo i mladost, doba kada ne možete, barem ne u potpunosti biti odgovorni za svoju sreću. 

Zato nemojte gubiti vrijeme na stvari u kojima niste sretni, težite onome što vas usrećuje, bilo u poslovnom ili privatnom smislu.

Mnogi ljudi proveli su život u potrazi sa srećom, a da ju nikad nisu našli. Ili ju jednostavno nisu znali prepoznati? Zato se prije svega morate pitati što za vas znači sreća, jer se ona ne može definirati kao neki široki pojam. Ona mora biti točno definirana postizanjem nekog cilja.

Dakle, mir u svijetu je nešto što bi vas sigurno usrećilo, ali nije konkretno vaš životni cilj, isto kao primjerice uspjeh u poslu. U principu, unaprijed zamišljeni neki općeniti pojmovi ne znače sreću, nego nešto čemu težite.

Je li to smjeh vašeg djeteta svako jutro, je li to dodatna mjesečna zarada, je li to put na drugi kraj svijeta ili oko svijeta ili pak udaja za čovjeka kojeg volite, na vama je da odlučite. Vi ste jedina osoba koja može definirati vlastitu sreću te uživati u njoj ili pokušati ju postići.

Od početka vašeg života društvo određuje sve o vama i vašem životnom stilu – što radite, što govorite i u što vjerujete. Određuju kako radite živite, što jedete, što učite u školi… No, što je s vašom srećom? To je nešto što morate sami otkriti. Vaša sreća, mora biti vaša strast koja izvire iz vas, koja se osjeća u vama, dok pričate o njoj, dok ju radite, dok ju živite. Ona vas mora svaki dan poticati da ustanete rano ujutro iz kreveta, da želite da stigne ponovno novi dan.

To je prava sreća. To je nešto u čemu uživate svakog trenutka, u što vjerujete, što vas ispunjava i da ste prilikom toga sami svjesni koliko ste sretni. Pokušajte svoj život usmjeriti prema sretnim trenucima i onome što vas usrećuje, jer kao što smo rekli život je prekratak da biste bili nesretni ili pak negdje zaglavljeni u limbu između sreće i nesreće.

Pronađite ono što vas usrećuje, zavirite duboko u svoju dušu i pokušajte svoj život pretvoriti u što je moguće bolji. A zatim utjecati na ljude oko sebe. Potaknite svojeg partnera na traženje sreće, djecu, svoju obitelj, prijatelje…

Život nam ionako često podjeli loše karte, pa je svaki trenutak sreće uvijek nešto čemu trebamo težiti i nadati se. Ono što je najvažnije je da ne slijedite tuđu sreću, nego svoju. Sreća vas neće uvijek pratiti, ali najvažnije je da ju prepoznate kada vam bude za petama.

žena.hr

Komentari

komentara