Video Zdravlje

Priča koja je dirnula svijet – Djevojčica (6) u tijelu starice (VIDEO)

Napisao admin

Ona pati od rijetkog stanja koje se naziva progeria koje čini da stari brže nego što je to normalno. Prosječan životni vijek osoba sa ovakvim stanjem je 13 godina


Adalia Rose (foto: doznajemo)

Kao i većina šestogodišnjakinja i Adalia Rose Williams iz Round Rocka, sjeverno od Austina u Texasu, uživa da pjeva, pleše i dotjeruje se. No, za razliku od mnogih vršnjakinja, njena nevina prošlost učinila ju jednoom od najpoznatijih mladih osoba u svijetu.

Ona trenutno ima skoro šest miliona fanova na Facebooku, dok joj je inbox zatrpan sa hiljade mailova i pisama.

Međutim, njeno pojavljivanje u javnosti je donijelo i neželjenu pažnju. Bila je izložena podlom zlostavljanju, a čak je bila i žrtva smrtne obmane. To je zato što je ona pati od rijetkog stanja koje se naziva progeria koje čini da stari brže nego što je to normalno. Prosječan životni vijek osoba sa ovakvim stanjem je 13 godina, prenosi Daily Mail.

Zbog bolesti teška je samo 6 kg, otprilike isto kao i njen mlađi brat Marcelo koji je još beba. Ona je ćelava i ostala djeca je ponekad zamijane za dječaka. Ne pohađa školu jer joj je potrebna konstantna briga.

Zbog svega navedenog, mnogi je često čudno gledaju. No, njeni roditelji – 24-godišnja majka Natalia Amozurrutia i 26-godišnji očuh Ryan Pallante su joj rekli da je to zbog toga “što nikada prije nisu vidjeli anđela”.

Adalia je postala online senzacija u maju prošle godine, kada je njena majka odlučila kreirati Facebook grupu posvećenu svojoj kćeri putem koje porodica i prijatelji ostaju informisani o njenom napretku. To uključuje na desetine slika i video u kojem pjeva “Ice, Ice, Baby” od Vanilla Ice-a i pleše uz Gangnam Style.

Komentari su uglavnom bili pozitivni, no bilo je i onih negativnih. Naime, ubrzo se pojavila grupa pod nazivom “Adalia Rose je trebala biti abortirana” i još neke sličnog, negativnog sadržaja

Posebno zlokobne su bile glasine o tome da je ona umrla. Kako se potom počelo pojavljivati nekoliko “RIP Adalia” stranica, Natalia se morala logovati na Facebook da opovrgne ove podle tvrdnje.

“NE ADALIA NIJE PREMINULA!!!!, napisala je 27. jula. “Ona je zdrava i sretno spava u svom krevetu i ima slatke snove!”

oslobođenje

Komentari

komentara