Zdravlje

Kako je Mirza M. (50) iz Krajine izgubio zdravlje zbog svoje dobrote: AKO SI DOBRE DUŠE, NE GINE TI CIROZA JETRE ILI MOŽDANI UDAR!

Napisao H. H.

Nekih 35 dana od početka korišćenja moje terapije, Mirza je otpušten iz bolnice. Posjetio me, i sada se vrlo često čujemo. Počiteljski sirup uzima samo ponekad, preventive radi. On se sjajno osjeća, vratio se u formu, radi puno kao i prije, ali se više ne sekira.

Uloga jetre u ljudskom organizmu od velike je važnosti. Osim što eliminira toksine i nečistoće iz krvi, jetra ujedno ima i ključnu ulogu u regulaciji nivoa šećera u krvi.

Kaže se da je jetra ogledalo našega zdravlja, stoga ju treba održavati zdravom i čistom. Moderan stil života, stres, konzumiranje lijekova te prehrana puna aditiva i loših kalorija – najčešći su uzroci bolesti jetre koja se manifestira na različite načine. Ukoliko želite vitalnost, zdravlje, energiju, lijep i svjež izgled te dobro raspoloženje – pazite na svoju jetru i život će vam biti ljepši i kvalitetniji jer ćete vi biti zdraviji.
A ako se pitate kako, odgovor će vam u nastavku dati sarajevska fitoterapeutkinja Senka Mušanović čiji “Počiteljski sirup za jetru” decenijama liječi jetru i sve bolesti koje napadaju ovaj organ.

Recept koji jamči dobro zdravlje

Iz svoje bogate prakse bavljenja fitoterapijom, neprocjenjive zaostavštine od majke Munevere Čulić-Mušanović, čuvene travarke, Senka je ovog puta izdvojila slučaj Mirze M. (59) iz Krajine, kojemu je Počiteljski sirup, doslovno spasio život.

– Mirzino je zdravlje stradalo usljed nagomilanih stresova. Taj je čovjek znao biti izložen stresu po 24 sata dnevno. Puno je radio da bi nešto stekao, a kako je jedna dobrica i osjetljiv, sve ga je pogađalo. – –
– Puno je i pušio, jeo neredovno, sikirao se…tako da je negdje moralo “pući”. A kod Mirze je “puklo” na jetri  plućima. Prvo su se na jetri pojavile fokalne lezije, a kad je počeo obilaziti pulmologe radi sve težeg disanja, na plućima su mu ustanovljene sjene, naknadno dijagnosticirane kao metastaze – prisjeća se Senka svog pacijenta.

Dodaje kako je Mirza, u strahu za svoje zdravlje koje se rapidno pogoršavalo, uz ljekare, krenuo obilaziti i nadriljekare.

– Psiha mu je baš bila stradala. Zapao je u tešku depresiju. Nalazi sa zagrebačke klinike Rebro bili su katastrofalni što je Mirzu dodatno bacalo u depresiju, pa kad ga je na hodniku zaustavio njemu nepoznat čovjek, upitavši ga za zdravlje i hvaleći sarajevsku fitoterapeutkinju Senku, Mirza se kao davljenik koji se za slamu hvata, zainteresirao za ovu priču.

– Moje stanje nije obećavalo ništa dobro. Gubio sam kilograme ubrzano, nisam imao apetita. Kad sam sreo tog čovjeka u bolnici, Hrvoje se zove, i kad mi je počeo pričati o lijeku koji je svojevremeno izliječio njegovu majku, u meni se probudila nada. A kako je odmicala koja riječ, nada je rasla.

Slučajni susret na klinici Rebro

– Pokazao sam Hrvoju svoje nalaze, požalio se na sve teže disanje koje me vodilo ka stanju panike. I on je sam imao nekih tegoba koje mu je takođe Senkina terapija izliječila. Bolest odnosno suosjećanje su nas povezali, ostali smo u kontaktu i danas. Tom čovjeku dugujem puno jer da njega nisam sreo, nikad ne bih došao do svog lijeka – u priču se uključuje i Mirza.
Daljni razvoj situacije tekao je ubrzano i na Mirzino zadovoljstvo, veoma pozitivno.

– Sjećam se dana kada me nazvao iz bolnice. Upravo sam stigla u Sarajevo sa svojim saradnikom Adnanom. Boravili smo u Srbiji na jednom edukativnom seminaru, put je bio naporan, vrijeme teško, i onda, taj poziv. Čovjek s druge strane žice je teško disao, hroptao. Na kraju razgovora je zaplakao. Ohrabrila sam ga riječima da će on uskoro sam meni doći, na svojim nogama.

– Tako je i bilo. Poslala sam mu prvi dio terapije, svoj tradicionalni Počiteljski sirup koji liječi sve bolesti jetre, a koji sam ja modificirala s ljekobiljem s Velebita, pa je sada i sjajan lijek za pluća i psihu, a Mirzi je upravo to bilo potrebno.

– Pio je čaj tri puta dnevno po jednu šoljicu, nalazi su mu bili sve bolji i bolji. Od ciroze jetre koja je uzimala maha, šest mjeseci kasnije, Mirzin je organizao radio kao u tek rođenog djeteta.

– Nekih 35 dana od početka korišćenja moje terapije, Mirza je otpušten iz bolnice. Posjetio me, i sada se vrlo često čujemo. Počiteljski sirup uzima samo ponekad, preventive radi. On se sjajno osjeća, vratio se u formu, radi puno kao i prije, ali se više ne sekira.

– Jednom sam već bio blizu groblja, sada kroz život idem mudrije. Mnogi su iskorištavali moju dobrotu, gazili me, omalovažavali…dobro nisam i moždani koji doživio – ispričao je Mirza.                                                                                      aura.ba

Komentari

komentara