Zdravlje

OVAJ SAVJET SE PROŠIRIO INTERNETOM POPUT VIRUSA: Spavali su s lukom u čarapama samo jednu noć, rezultat ih je iznenadio!

Napisao H. H.

Stopala i ruke ogledalo su zdravlja. Na njima se prvo primijete promjene koje upućuju na neke zdravstvene probleme.

Internetom se poput virusa proširio savjet da krišku luka stavite na stopalo i navučete čarape te tako spavate.

Poznato nam je već blagotvorno djelovanje luka na naše zdravlje, a na ovaj način supstancije koje sadrži luk možete “prenijeti” i bez konzumacije. Ono što može iznenaditi jest to da će luk ukloniti i spriječiti neugodne mirise nogu, a istodobno pročistiti krv. S lukom na stopalu možete ublažiti simptome prehlade, gripe, groznice…

Ne možete ništa izgubiti ako se odlučite provjeriti ovu metodu, poručuje blogerica Jennifer Thompson koja je odlučila na stopalima iskusiti djelovanje luka na njezin organizam i koja se doslovno preko noći riješila 90 posto simptoma alergije.

Ono što je nevjerojatno, tvrdi, jest to da se nakon jedne noći s lukom na stopalima riješila kašlja i kihanja od kojeg je, kaže, jedva dolazila do zraka taj dan. Iako je naumila ovo provoditi i ubuduće, nakon nekog vremena svojim čitateljima na blogu otkrila je da je to ponovila još samo jednom.

Ipak, tvrdi, simptomi alergije nisu se vratili. Luk je bogat spojevima koji sadrže sumpor, a koji pomažu da se tijelo oslobodi toksina, teških metala, posebice iz jetara.

Sadrži snažne antioksidanse koji djeluju na kolesterol, sprečavaju krvne ugruške i simptome astme, kroničnog bronhitisa, pomaže u borbi protiv dijabetesa, ateroskleroze i infekcija, a sve se češće može čuti kako djeluje i antikancerogeno.

Komentari

komentara