Zdravlje

Uklanite podočnjake, izbijeljite kožu i uklanite sitne bore uz pomoć ovoga!

Napisao H. H.

Ovakva maska će revitalizovati kožu, zatim spriječiti oticanje i eliminisati podočnjake. Njen uticaj na kožu ispod očiju je vrlo nježan neće iritirati kožu ovom maskom.

Ovakva maska se bar dva puta sedmično treba primjenjivati kako bi koža postala glatkija, čvršća i mnogo elastičnija.

U sastavu krompira ima enzim katehol koji se često koristi u kozmeticii to za  izbjeljivane kože. Masku je jako lahko napraviti, krompir vjerovatno već imate kod kuće.

Za pripremu ove maske potrebno vam je:

– dvije kašike sitno rendanog krompira
– dva komada gaze

Izrendani krompir treba staviti na pripremljene gaze,na svaku gazu pa staviti na područje oko očiju vodeći računa da se ne dodiruju oči.Ostavite da djeluje tridesetak minuta.Nakon toga skinite sa lica i lice isperite toplom vodom ili jaš bolje je mlakim čajem od kamilice.

Masku koristite bar tri puta sedmično kako bi rezultati bili što bolji, lice će vam uvijek izgledati mlađe.

Ono što je jako dobro za korištenje ove maske jeste što kontraindikacije ne postoje.

Pored ove maske donosimo vam trikove kako da se riješite podočnjaka!

Neki stalno imaju problem sa tamnim podočnjacima, a nekima se oni javljaju povremeno, kada su mnogo umorni i iscrpljeni.

Izdvojili smo za vas 5 odličnih trikova kako da ih se riješite.

1. Maska od krastavca

Krastavac u sebi ima veliku količinu vode. Stavite dva koluta na svoje oči, lezite i sačekajte 10 do 15 minuta. Nakon toga, predio oko očiju će biti odlično hidriran i osvježen.

2. Hladna voda

Možda zvuči smiješno, ali je zapravo veoma efikasno! Hladna voda podstiče cirkulaciju, što je veoma važno za oporavak vaših umornih podočnjaka.

3. Nana

Isjeckajte listiće nane i nanesite na predio oko očiju. Nakon par minuta, počećete da osjećate osvježavanje ovog predijela.

4. Hladne kašike

Takođe veoma jednostavan, a efikasan trik! Stavite dvije kašike u zamrzivač, a ujutru ih koristite da podstaknete cirkulaciju predjela oko očiju.

5. Kisela pavlaka

Takođe odličan trik za prokrvljenost. Namažite po jednu kašiku na svako oko, sačekajte 10-ak minuta, a zatim isperite.

Smatra se da su oči ogledalo naše duše, o čijoj ljepoti su govorili mnogi umjetnici i pjesnici. Taj najveći ukras našeg lica, međutim, često biva narušen u današnjem ubrzanom vremenu tempom života koji se očituje i na našem licu, iscrpljenosti pa i naposljetku pojavom tamnih kolutova u području ispod očiju tzv. podočnjaka, natečenom ili umornom izgledu očiju.

Komentari

komentara