Zdravlje

I MI SMO SE IZNENADILI: Samo jedna nezrela banana na dan čini ovo u našem organizmu

Napisao H. H.

Vrlo je poznato kako banane sadrže ogromnu količinu skroba, a zelene, nezrele banane još veću. Važno je napomenuti da je u pitanju rezistentni skrob.

Rezistentni se vari drugačije od običnog . U uobičajenim slučajevima, skroz se razlaže na čestice, ali kod zelenih banana to nije slučaj.

U nastavku saznajte još mnogo činjenica koje niste znali o bananama, kao i to koje su dobre za mršavljenje.

Postoje različite zdravstvene beneficije koje rezistentni skrob ima da ponudi. On je odličan za mršavljenje, dakle birajte zelene banane za mrđavljenje. Vlakna nezrelih banana povećavaju osjećaj sitosti, što dovodi do smanjenja potrošnje kalorija i smanjena težine

Prema istraživačima, rezistentni skrob iz zelenih banana takođe sagorjeva masti. Ovo se dešava zato što tijelo ne koristi ugljene hidrate kao gorivo
Kada tijelo ne može koristiti ugljene hidrate kao gorivo, on koristi masti. Rezistentni skrob takođe smanjuje nivo insulina u organizmu i sprečava da glukoza prodre u ćelije našeg tijela.

Zelene banane su takođe korisne za održavanje digestivnog trakta. Vlakna iz banana postaraće se da imate redovnu stolicu, a digestivni trakt održavaju zdravim pomoću probiotskih bakterija.

Probiotske bakterije iz zelenih banana takođe pomažu kada je u pitanju dijareja i problemi sa debelim crijevom. One čak smanjuju šansu od dobijanja raka debelog crijeva i dovode do bolje apsorpcije kalcijuma, piše Fokuzz.

Zelene, nezrele banane imaju veliku nutritivnu vrijednost. One sadrže vitamin B6, vitamin C, kao i velike količine kalijuma. Pošto sadrže i ugljene hidrate, ne preporučuju se dijabetičarima.

Triptofan je takođe jako važna aminokiselina koju banane sadrže.

On pomaže u kontroli promjene raspoloženja. Takođe sadrže i mnogo magnezijuma koji je odličan za srce.

Dakle, jedna zelena banana na dan. novi.ba

Komentari

komentara