Zdravlje

Ovako svaka žena mora da brine o higijeni vagine: Ako koristite sapun, odmah prestanite!

Napisao H. H.

Predstavljamo vam savjete koje svaka žena mora da primijeni kada je riječ o higijeni vagine

Da li ste se nekada zapitale da li pravilno perete intimne dijelove?

 

Predstavljamo vam savjete koje svaka žena mora da primijeni kada je riječ o higijeni vagine.
Postoje određena pravila na koja treba da obratite pažnju kada je njega vagine u pitanju.

 

“Unutrašnjost vagine ne morate da perete. Ostavite je na miru, jer se ona iznutra čisti sama. U tome joj pomažu dobre bakterije koje se zovu laktobacili i koji čuvaju kiselost vagine i bore se protiv virusa” kaže dr Dženifer Gunter.

 

Perite je samo toplom vodom

 

Svakodnevno nam se nudi veliki broj preparata za kupanje, ali Dr Gunter savjetuje da spoljašnjost vagine perete samo toplom vodom.

 

Sapun pažljivo birajte

 

Ako koristite sapun za pranje intimnih dijelova tela, birajte onaj koji može najmanje da šteti, jer postoje oni mogu da naruše prirodnu PH vrijednost i isuše kožu.

 

“Budite oprezni sa sastojcima u sapunu i gelovima za kupanje. Savjet je da ako perete sapunom vaginu, birate onaj sa maslinovim uljem”, kaže doktorka.

S obzirom na to da smo svakodnevno izloženi velikom broju reklama, kupujemo proizvode koje nam se nude, a da ne provjerimo prethodno sastojke. To obavezno radite, jer preparati mogu da naruše prirodnu PH vrijednost.

Perite je samo jednom

Vaša koža “tamo dole” je osjetljiva i kao i svaki drugi dio tijela, što je više perete više skidate prirodne sastojke koji je štite i iritirate je. Dovoljno je da vaginu perete jednom dnevno.

Kurir

Komentari

komentara