Zdravlje

Problem policističnih jajnika – Za neredovne mjesečnice, akne, dlake na licu rješenje je …

Napisao H. H.

I cimet često koristimo samo kao dodatak jelima, no on uvelike može doprinijeti našem zdravlju. Nova istraživanja dovode do saznanja da ovaj mirisni začin isto tako može pomoći žena sa neredovitom menstruacijom ili ako imaju problema sa začećem.

Mala studija provedena na sveučilištu Columbia u New Yorku, dolazi do zaključka da su žene s policističnim jajnicima, koje su uzimale ovaj začin svaki dan, uravnotežile menstrualni ciklus u roku od šest mjeseci, za razliku od onih koje su uzimale placebo. Neke od njih su i ostale trudne u ovom periodu!

Cimet je spas za žene

Znanstvenici već duže vrijeme pokušavaju otkriti homeopatski ili prirodni lijek za sindrom policističnih jajnika”, izjavio je voditelj istraživanja dr. Daniel Kort i dodao: “Ovim istraživanjem smo otkrili da jedan, naizgled običan začin, može biti spas za žene koje pate od sindroma policističnih jajnika.”

Procjenjuje se da u svijetu pet do deset posto žena ima sindrom policističnih jajnika. U Americi se procjenjuje da ih je pet miliona. Simptomi ovog sindroma su neredovita menstruacija, neplodnost, akne i rast dlaka po licu.

Znanstvenici smatraju da cimet, osim na policistične jajnike, može utjecati na organizam tako što će poboljšati sposobnost tijela za procesuiranje glukoze i inzulina.

U Kini, Japanu i zemljama Dalekog Istoka, ženama koje ne mogu zanijeti poslužuje se cimet u prahu, u pola čajne žlice meda te se stavlja na žvakaću gumu, kako bi prah po malo tijekom dana ulazilo u organizam. Ukoliko vam se ne sviđa ovaj način, jednostavno ovim pripravkom par puta na dan namažite desni.

ordinacija.hr

Komentari

komentara