Zdravlje

Naučnik otkrio najveći uzrok RAKA DOJKE! Uzimamo to svaki dan…

Napisao H. H.

Rizik od razvoja raka dojke je čak tri puta veći kod ljudi koji konzumiraju tri šolje mlijeka od onih koji su imali samo jednu šoljicu ili manje na dnevnoj bazi. Ovo je otkriveno u naučnim istraživanjima u Norveškoj.

Rak dojke je danas jedan od najčešće prisutnih vrsta raka širom svijeta, a vrlo očito je da je mlijeko jedna od stvari koju možemo kriviti za to, piše “Megagiga“…

Prema istom istraživanju koje je provedeno u Norveškoj otkriveno je da u područjima gdje je potrošnja mlijeka na jako niskom nivou gotovo ne postoji slučaj raka dojke.

Također žene koje su imale iskustva s rakom dojke konzumirale su dva puta više vitamina D u odnosu na one koji nikada nisu imali rak dojke. Ovo su rezultati studije.

Ono što još više povećava rizik od raka dojke jeste konzumiranje velike količine prerađene hrane, tjestenine, svinjskog mesa i šećera.

Grudnjak isto može biti uzrok raka dojke. Žene koje često nose grudnjak više od 12 sati, imaju veći rizik od razvoja raka dojke u odnosu na žene koje ga nose samo povremeno ili ga nikada ne nose.

Komentari

komentara