Magazin

BUDITE SVOJI – Život nakon tridesete…

Napisao admin

Osjećajte se mlado i veselo….


život (foto:cure.ba)

1. Ostanite seksualno aktivni 

Erektilna disfunkcija kod većine muškaraca starije dobi ima fizički uzrok jer ne dobivaju dovoljno krvi u područja gdje se manifestira seksualna želja. Kako bi poboljšali cirkulaciju, trebali bi prestati pušiti, početi vježbati i ako je potrebno savjetovati se s liječnikom o uzimanju određenih ljekova. 

2. Obratite pažnju na struk 

Kako muškarci stare, područje trbuha se širi, što se može razviti u opasnu visceralnu debljinu koja može povećati rizik za kardiovaskularne bolesti. Problemi se povećavaju ako struk pređe širinu od 101 centimetar. Dakle, pripazite na prehranu i svaki dan vježbajte barem tridesetak minuta. 

3. Pregledajte prostatu 

U četrdesetima prostata počinje rasti, međutim takvo stanje povezano je i s hormonima i naziva se benigna hiperplazija prostate. To ćete primjetiti ako tijekom noći morate često na zahod. Ako je zaista tako, posjetite liječnika. Rak prostate jedan je od najčešćih koji se javlja kod pripadnika jačeg spola. Kako biste smanjili rizik od te bolesti, jedite nemasne namirnice bogate vlaknima i jako puno povrća. 

4. Smanjite konzumiranje alkohola 

Već je nekoliko istraživanja potvrdilo da čaša vina ili pivo blagotvorno djeluju na organizam. Međutim,velike količine alkohola svaki dan, povećati će rizik za bolesti kao što su rak jetre ili moždani udar. 

5. Družite se 

U zrelim godinama nemojte zaboraviti na svoje prijatelje i rodbinu. Stabilna situacija kod kuće, preduvjet je za zdravlje duha i tijela. Dakle, družite se jer ćete bar malo odvući pažnju od stresnih situacija, prenosi Savjetnica.

cure.ba

Komentari

komentara