Magazin

PETICIJA: Umjesto Tržanovoj, pare dajte za bolesnu djecu!

Napisao A. K.

Poslije Novosađana i Subotičani prikupljaju potpise za peticiju kojom traže od gradonačelnika Bogdana Labana i lokalne vlasti da odustanu od organizovanja dočeka Nove godine na trgu i novac predviđen za proslavu namijene teško oboljeloj djeci i odraslima.

U peticiji „Budimo humani – Nova godina za Novi život”, koja kruži društvenim mrežama, nekoliko civilnih organizacija, neformalne grupe građana i pojedinci, koji su pokrenuli akciju, zahtijevaju da se odustane od koncerta Goce Tržan i proslave.

 

– Vlast u Subotici bi na ovaj način dala primjer i drugim lokalnim samoupravama da učine isto, da se za novogodišnju noć odreknu zabave, pokažu humanost i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, onima koji ne samo u novogodišnjoj noći već svakoga dana imaju samo jednu želju, da prežive – apeluju Subotičani.

 

Građani predlažu Labanu da se osnuje poseban budžetski fond koji bi bio namijenjen samo za potrebe liječenja bolesnih građana. Nema zvaničnih informacija iz gradske uprave o dočeku i koliko novca je grad opredijelio za proslavu.

(Alo.rs)

Komentari

komentara