Magazin

Faruk Duran: Nemam zabranu nastupa u Goraždu, tamo pjevam 23. decembra

Napisao H. H.

NIsmo ni očekivali da će priča o tome kako je Faruk Duran dobio zabranu nastupa u jednom klubu u Goraždu, napraviti takav odjek pa se u estradnom svijetu ne samo u BiH već i šire, danima pričalo o tome. Prepričavali su znani i neznani, dodavali šta im je u momentu bilo po volji, od interesa… Reagirali su i oni koji u tekstu nigdje spomenuti nisu… I svi su tražili svoj interes.

Naš je bio da prenesemo šta se dešavalo u poznatom goraždanskom klubu prije nekoliko mjeseci. Tada je, kako nam je ispričao naš izvor, Duran sa vlasnikom kluba imao dogovor: ako bude dobra posjeta njegovog nastupa dobit će veći honorar, a u suprotnom drugu, skormnu cifru.

Na Farukovu nesreću te se večeri nije proslavio sa velikom posjetom, samim tim ni honorarom. Kada mu je vlasnik kluba dao manji honorar, jer su tako dogovorili, Duran je burno reagirao. Bio je, navodno, u poprilično pijanom stanju pa je histerisao, tražio više novca… Kada lijepe riječi nisu prošle kod ovog pjevača, obezbjeđenje ga je zamolilo da izađu napolje pa su mu tamo malo duže objašnjavali kakav je bio dogovor, kako se treba ponašati…

Iako Durana pojedinci pokušavaju predstaviti kao alkoholičara koji ne zna kontolirati svoje ponašanje, nakon objavljenog teksta vrlo korektan je bio u razgovoru sa potpisnikom ovih redova. Objašnjeno mu je kako je novinarka tekst u prošlom broju napisala na osnovu priče jednog od sudionika te situacije s njim, te da bi mu trebalo biti jasno da sigurno ima i onih koji se predstavljaju kao njegovi dobri jarani, a da jedva dočekaju priliku da novinarima prepričaju neku situaciju pa i da dodaju ono što im odgovara.

Duran kaže da se sjeća te situacije u klubu u Goraždu što znači, nasmijao se on, da nije bio baš toliko pijan pa da ne zna kako se sve završilo.

– Bila je rasprava, ali ne takva kako je vama preneseno. Ne pijem toliko da ne znam šta radim, niti da dozvolim nekome, bez obzira ko to bio, da me izbaci napolje iz objekta. To mi se nikada nije desilo, pa ni tada u Goraždu. Sa vlasnikom tog kluba čije ime istina nije spomenuto, ali svi znaju o kojem objektu je riječ, sam u jako dobrim odnosima. I prije smo sarađivali i sve je bilo ok. Kada je to objavljeno u prošlom broju, nazvao sam vlasnika kluba i čovjek nema pojma, ne zna ko je mogao plasirati takvu polutačnu informaciju?! Kada je došlo do tog malog, da ga nazovem nesporazuma, samo smo prijateljski raspravljali. Ustao sam poslije razgovora, pozdravio se sa svima i otišao u Sarajevo. Presmiješna mi je priča da su me izvacivači izveli i da sam se s njima ubjeđivao! Znam kako se zovu svi koji su bili za stolom pa neka potvrde ili demantiraju ovo što sam ispričao. Treće, nije tačno da sam dobio zabranu nastupa u tom klubu jer ću tamo gostovati 23. decembra. Niko me ničim nije uslovljavao, pa ni time koliko ću popiti pića ili vode – priča Duran,za https://expressmag.ba/

Komentari

komentara