Magazin

Zaklao sina: Jao, tata, pa ti me ubi!

Donje Psarjevo, Sv. Ivan Zelina, 020511. Hicem iz pistolja 78-godisnji Dragutin J. danas je oko 10.30 sati usmrtio 62-godisnjeg Zdravka B. u Donjem Psarjevu kod Sv. Ivana Zeline. Ocevid je u tijeku. Foto: Damir Krajac / CROPIX
Napisao H. H.

Ivan Rašić (67) nakon svađe i tuče zario kuhinjski nož svom sinu Milanu (34) u vrat, mladić iskrvario naočigled oca i šokirane majke Milinke

Jao, tata, pa ti me ubi – zavapio je smrtno ranjeni Milan Rašić (34) iz Kruševice kod Kruševca, koji se stropoštao na zemlju, u nevJerici gledajući svog oca Ivana (67) s krvavim nožem u ruci, piše Kurir.

Otac Ivan, ne vjerujući ni sam u ono što se dešava, stavio je krvave šake na lice i zaplakao.

Ovo je epilog jučerašnje porodične tragedije, nakon koje je Ivan Rašić uhapšen zbog ubistva svog sina Milana.

Milanova majka i Ivanova supruga Milinka vrištala je pred stravičnim prizorom. Ona je kazala novinarima da je pijani sin čekićem nasrnuo na oca.

– Teško mi je. Morate me shvatiti kao majku, užasno je ovo što se dogodilo u našoj kući. Imali smo problema s Milanom i ranije, ali sada se to pretvorilo u tragediju. Milan je došao oko dva sata poslije ponoći kući očito pijan. Posvađali smo se i on je nasrnuo na mene. Suprug je skočio da me zaštiti. Milan je tada zgrabio kriglu i udario oca, a kad je ona pala, uzeo je čekić – ispričala je očajna majka Milinka i dodala:

Pošto je procijenio da će ga sin najverovatnije ubiti čekićem jer ga je udarao po tijelu i glavi, Ivan je uzeo kuhinjski nož. Ponovo su se rvali na stepeništu. Već iznemogao, Ivan je podigao ruku i zario nož Milanu u vrat. Probo ga je kroz usta i vrat.

Nasmrt ubodeni Milan je pao pored stepeništa, a njegov otac Ivan se zateturao i srušio. Iz ruke mu je ispao krvavi nož. Krvave šake stavio je na lice i zaplakao dok mu se sin gušio u sopstvenoj krvi. Majka Milinka je za to vrijeme pozvala Hitnu pomoć i policiju. Ivan se mirno predao.

Ubijeni Rašić je bio dobro poznat policiji. Patrole su ga često tražile i privodile zbog nasilja.

– Nije bio zaposlen. Družio se sa žestokim kruševačkim momcima po kafićima. Na njegovo ponašanje po selu se često žalio i rođeni otac, da mu je dojadio, moleći boga da njegovog rođenog sina neko ubije, što se na kraju i desilo, da bude ubijen od očeve ruke – pričaju mJeštani.

Prema riječima mještana, Milan se nije ženio, a bio je nasilan prema roditeljima.

– Jednom je doveo neku ženu koja je imala i dijete, navodno da živi s njom u zajednici. Roditelji su to prihvatili nadajući se da će se smiriti. Međutim, on je ubrzo otjerao tu ženu i nastavio teror prema roditeljima. Uzimao im je pare od penzija – kazali su mještani.

Milana su poznavali u njegovom rodnom selu Kruševici kao žestokog momka. Nije prezao ni od čega i često je upadao u sukobe i sa policijom. Mještani Kruševice se žale da im je iz hira činio štetu. Jednom komšiji je tako u nastupu bijesa isjekao gume na kolima, drugog je tukao, a trećem sjekao drva u zabranu i niko nije smio da mu se suprotstavi ,piše http://source.ba/

Komentari

komentara