Magazin

Privedene dvije osobe – Otkriveni "lažni bombaši" koji su uznemiravali Mostarce!?

Napisao admin

U noći sa subote na nedjelju mostarska policija primila je čak četiri anonimne dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama u u ugostiteljskim objektima u Mostaru. I ovoga puta radilo se o lažnim dojavama kojima brojni posjetioci noćnih klubova u posljednjem mjesecu svjedoče gotovo svakog vikenda.


Club ART (foto: cure.ba)

Na meti “lažnih bombaša“ bili su “Drugi način“, “Oxygen“ te “Club Art“ koji se već treći put našao na meti nepoznatog dojavljivača. Zbog blizine klubu “Drugi način“ u subotu je evakuiran i klub “Golden“, piše portal Vijesti.ba

Kako doznaje portal vijesti.ba MUP HNK radi na rješavanju ovog slučaja, i već su pod sumnjom da su počinioci ovog djela privedene dvije osobe. Kako doznajemo radi se o Stefanu Buliću (20) iz Mostara, te Alenu Aliću (23) iz Donje Drežnice koji je pozive obavljao iz mostarskog zatvora. Inače, Alić je u KPZ Mostar na izdržavanju kazne od od četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog zbog krivičnih djela razbojništva i krađe.

Također, kako doznajemo, mostarske ugostitelje su prethodni događaji ponukali da od nadležnih zatraže izmjene Zakona koji reguliše ovo pitanje a s tim u vezi pokrenuta je i procedura oko uredbe Zakona, sve s cilljem sigurnosti građana i objekata.

cure.ba

Komentari

komentara