Magazin

STRAŠNA TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SPLIT: “On je nju volio najviše na svijetu, bila mu je sve i ne znam kako će ovo podnijeti, ovo mu je najveća kazna”

Napisao H. H.

Dvadeset četverogodišnji Bruno B. iz Splita koji je u ponedjeljak navečer hicem iz pištolja u svom porodičnom stanu u Slavonskoj ulici u Splitu usmrtio svoju 22-godišnju djevojku Anicu Ć. (22) iz Kaštela, priveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za ubistvo.

Tragedija se dogodila preksinoć oko 23 sata kada je djevojka došla u posjet svom mladiću s kojim je bila u ljubavnoj vezi nekoliko godina. U stanu na drugom spratu zgrade u tom su trenutku, neslužbeno doznajemo, bili još i njegov otac i majka koji su gledali televizijski program u dnevnom boravku.

Istraga bi trebala utvrditi na koji je način mladić došao do pištolja i zašto ga je uopće nabavio. Da ga je imao nisu znali niti njegovi roditelji. Navodno je nedavno završio kurs za rukovanje oružjem za zaštitare u inozemstvu te je čak podnio zahtjev da ga prime u policiju, no dobio je odbijenicu. Jedna od priča govori i da je zarađivao radeći po splitskim klubovima kao redar, dok je njegova djevojka bila studenica koja je preko ljeta radila.

Ovo je veliki šok za sve, on je nju volio najviše na svijetu, bila mu je sve i ne znam kako će ovo podnijeti, ovo mu je najveća kazna. Koliko znam, planirali su se čak u neko skorije vrijeme i oženiti – kazao nam je jedan od prijatelja pokojne djevojke. Istu priču potvrdili su navodno policiji i roditelji pokojne djevojke. Njen otac vlasnik je poznatog splitskog kafića u Dubrovačkoj ulici.

Za sada Županijsko državno odvjetništvo slučaj vodi kao ubistvo, no ovisno o rezultatima istrage moguće je da se djelo okvalificira blaže, kao prouzročenje smrti iz nehaja ili čak blaže. Za ubistvo je po kaznenom zakonu predviđeno od pet do 15 godina zatvora, a za prouzročenje smrti iz nehaja kazna je od šest mjeseci do pet godina, piše “Slobodna Dalmacija“.

Komentari

komentara