Magazin

Pozadina krvavog obračuna u Saraj-Polju: “Svađali smo se zbog sestara s kojima smo se zabavljali”

Napisao H. H.

Pet dana nakon ubistva u sarajevskom naselju Saraj-Polje, u kojom je nožem usmrćen Ronald Osmanović (21), ovaj stravični obračun maloljetne braće Ejjuba (15) i Davuda D. s nastradalim i njegovim drugom Silvijom G. još je tema na društvenim mrežama.

Izvadio palicu

Poznato je da je određen pritvor Ejjubu, koji je Ronaldu zadao smrtonosni udarac nožem u vrat, kao i Silviju G., koji se tereti za pokušaj ubistva Davuda D., kojeg je sjekirom udario u glavu, piše “Avaz“.

Kako se nezvanično saznaje, maloljetni Silvijo G., za razliku od Ejjuba D., dao je istražiteljima detaljnije obrazloženje zbog čega je došlo do sukoba pored igrališta.

– Problemi između njih dvojice i mene nastali su, otprilike, prije tri mjeseca, i to zbog djevojke, odnosno zbog dvije sestre. S jednom se zabavljao Davud, a ja sam se zabavljao s drugom – naveo je Silvijo objašnjavajući da su, nakon tog zabavljanja, nastali problemi između njih dvojice.

Dobio poruku

Kritičnog dana, 25. avgusta, problem je nastao zato što je Davud mislio da je Silvijo njegovoj djevojci kazao nešto protiv njega, što, kako je rekao, nije bilo tačno.

– Oko 18 sati vidio sam Davuda s njegovom djevojkom kako se svađaju, a u blizini je bio i Ejjub. Kad me Davud ugledao, zaprijetio mi je i izvadio palicu i krenuo prema meni. Ja sam se prepao i počeo bježati kući – naveo je Silvijo.

Tada je dobio Ejjubovu poruku da dođe na igralište da se pobiju te je usput u jednom dvorištu uzeo sjekiru. Istražiteljima je naveo da je Davud prvi nasrnuo na njega palicom te je priznao da ga je udario tupim dijelom sjekire.

– Ronald se slučajno zatekao na igralištu i pretpostavljam da je krenuo da mi pomogne. Vidio sam Ejjuba kako ubada Ronalda. Pokušao sam mu duksericom zaustaviti krv, ali sam vidio da je on već preminuo – rekao je Silvijo, koji je pobjegao kući, gdje je i uhapšen.

Uložili žalbu na pritvor

Advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Sivija G., kazao je da je uložio žalbu Kantonalnom sudu u Sarajevu na odluku Općinskog suda o određivanju pritvora.

– Žalili smo se na pritvor, jer smatramo da se u ovom slučaju ne može raditi o pokušaju ubistva – kaže Mehmedbašić, koji nije želio davati više podataka o slučaju.

Komentari

komentara