Magazin

Alisa pronašla 10.000 KM i bez razmišljanja sve vratila, nije htjela ni nagradu

Napisao H. H.

Mlada majka na ulici u Banjaluci pronašla je 10 tisuća maraka i bez razmišljanja sve je vratila, a nije htjela čak ni nagradu.

Alisa Ašić pronašla je izgubljenu kuvertu od svježe podignutog kredita, a kasnije se ispostavilo kako su novci bili namijenjeni za operaciju, pišu Nezavisne novine. Prije nekoliko dana Alisa je otišla u banku kako bi platila račune, a po izlasku ugledala je starijeg čovjeka koji je “promašio” džep, pa je kuverta s novcem ostala na ulici dok je on nastavio hodati.

“Sigurno je mislio da je kuvertu stavio u džep, ja sam ga zvala, ali se nije okrenuo. Tad sam uzela kuvertu i potrčala za njim, te ga stigla. Kad je vidio što mu nosim, sav je problijedio i zamucao. Rekla sam mu: ‘Gospodine, ispalo vam je ovo’, a on se potpuno izgubio. Znam samo da je otvorio kuvertu i rekao: ‘Sine, meni je kredit od 10 tisuća maraka ovdje'”, rekla je Alisa za nezavisne novine.

Čim se uspio sabrati, zahvalio joj je te uzeo jednu novčanicu iz kuverte i ponudio joj u znak zahvalnosti što je ona odbila jer smatra da nije učinila ništa vrijedno spomena. “Rekla sam mu da nema potrebe za tim i da je sve u redu. Okrenula sam se i pošla s djetetom na drugu stranu, kad me upitao kako se zovem. Odgovorila sam mu i otišla”, kaže Alisa.

Sin tog čovjeka Alisu je kasnije kontaktirao na Facebooku i rekao da joj duguju zahvalnost za čitav život. “Našli su me putem Facebooka. Tražili su da se vidimo i rekli da su mi dužnici za cijeli život, pogotovo jer je spomenuti kredit namijenjen za operaciju”, rekla je Alisa.

“Duboko vjerujem da se vraćaju i dobro i zlo koje drugima činimo, te u skladu s tim i živim. A imam i dijete, pa uvijek gledam da nikoga ne povrijedim i ako mogu – da pomognem koliko mogu.”

Komentari

komentara