Magazin

DEVET GODINA OD SMRTI Ceca: Toše je za mene i dalje živ

Napisao H. H.

Smrt makedonskog pevača i dalje je bolna tema za sve one koji su ga voleli i poštovali, za njegovu porodicu, prijatelje, kolege i brojne obožavaoce širom bivše Jugoslavije

Danas se navršava devet godina godina otkad je Todor Toše Proeski (26) poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške.

Odlazak pevača kog su krasile skromnost i humanost, kao i veliki muzički talenat, tada je izazvao šok na prostoru cele bivše Jugoslavije. Ni danas se nije mnogo toga promenilo. Mnogi i dalje pate za njim, a jedna od njih je Ceca Ražnatović.

– Takve legende nikada ne umiru! Toše je prisutan u svima nama kroz njegovu muziku. Ostavio je veliki i neizbrisiv trag. Ja ću ga pamtiti kao divnog, briljantnog čoveka, koji nas je prerano napustio – kaže Ceca.

Tošetovi roditelji, majka Dominik i otac Nikola, i dalje ne žele da pričaju o sinu dok je sestra Dora godinu i po dana posle smrti brata izjavila da se nikada neće pomiriti s njegovim odlaskom i da sanja dan kad će se on vratiti.

Porodica Proeski i Tošetovi poštovaoci danas će obići njegov grob. Obeležavanje devetogodišnjice od pogibije pevača počelo je u petak u Novoj Gradiški, gde je u popodnevnim satima ispred spomenika Proeskog položen venac i zapaljene sveće. Sa stadiona FK Sloga krenuo je maraton dug 900 kilometara, od Nove Gradiške do Kruševa, kojim će, kao i prethodnih godina, biti odata počast prerano preminulom muzičaru.

Komentari

komentara