Magazin

Otkrivamo – Zašto muškarci vole sport više od žena?

Napisao admin

Što je to sa muškarcima i sportom? Postoji li ijedan muškarac na ovoj planeti koji stvarno mrzi sport i aktivnosti na otvorenom. Ne bi rekli. Dakle, vrijedi raspravljati zbog čega muškarci vole sport toliko? Ponekad čak i više nego pivo i žene!


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

Što je o to u sportu što toliko privlači mušku psihu prema njemu? Izazov, natjecanje ili nešto drugo. Pokušajte saznati.

1.    Muška stvar. 

Većina muškaraca misli da je sport „muška stvar“. Oni su mišljanja ako ne vole sport, da mogu izgledati kao „curice“. Dakle ova manija prema sportu može biti i način uklapanja.

2.    Socijalna indoktrinacija. 

Svi muškarci su odgajani kao muškarci, a sve djevojke, kao djevojke. Socijalna indoktrinacija počinje od igrački vašeg djeteta. Djevojke oblače svoje lutke i uče kako biti “lijepa”, dok se dječaci igraju lopte i autića. Dječake od malih nogu, očevi vode na sportske utakmice. Uloga odgoja ne može biti odbačena kada je u pitanju muška opsjednutost sportovima.

3.    Rast adrenalina. 

Svi mi trebamo imati neke ni uzbudljive trenutke u našim životima, koji će povećati naš adrenalin. Dok žena za povećanje adrenalina juri u šoping, muškarci to čine gledajući sport. 

4.    Bijeg od stvarnosti. 

Zapravo razlog zašto muškarci gledaju sport ne razlikuje se puno od toga zbog čega žene gledaju sapunice. To je privremeni bijeg iz stvarnosti. U stvarnosti, naši životi su monotoni. Žene traže bijeg od stvarnosti tako što se „gube“ u fantazijama. Muškarci izabiraju brutalniji način izražavanja svoje strasti.

5.    Nije skupo. 

Zapravo uživanje u sportu ne košta mnogo. Vi samo trebate televiziju i kablovsku. Čak i ako idete na neke domaće utakmice, to vas može koštati manje, nego kad izvedete djevojku na večeru.

cure.ba

Komentari

komentara