Magazin

Za kaznu je trebala istući žena – Učenicu po stražnjici istukao profesor

Napisao admin

Djevojčica (15) suspendirana je na dva dana jer je dopustila kolegici da prepiše njezin ispit, no izabrala je fizičko kažnjavanje kako ne bi propustila nastavu.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

Umjesto dvodnevne suspenzije iz škole  jer je dopustila jednoj od kolegica iz razreda da prepiše njezin pismeni ispit, 15-godišnja Taylor Santos, učenica srednje škole Springtown u Teksasu, izabrala je da je se fizički kazni, odnosno istuče. Naime, u 19 saveznih američkih država, među kojima i u Teksasu, dopušteno je fizičko kažnjavanje učenika, no majka učenice poludjela je kada je čula što se dogodilo, donosi ABC News.

Djevojku je palicom za udaranje posebno napravljenom za te prilike istukao jedan od profesora, a 15-godišnjakinja je teško ozlijeđena. Kada je majka čula da je njezinu kćer istukao muškarac, iako je prvotno to dopustila misleći da će je kazniti žena, pobjesnila je te prijavila cijeli slučaj. Naime, školski propisi kažu da mjere fizičkog kažnjavanja učenika može provoditi samo osoba istoga spola, dodaje “Večernji”.

Zbog toga predsjednik okruga Mike Kelley radi na tome da se izmijene propisi i da se uvede pravilo da učenice mogu kažnjavati i muški profesori.

cure.ba

Komentari

komentara