Magazin

Spektakularna pljačka u Beogradu – "Bračni par s bebom" opljačkao 2,5 miliona!

Napisao admin

Dvojica razbojnika, maskirana u bračni par koji šeta kolica sa bebom, otela su juče od radnika obezbjeđenja koji je nosio novac EFG banke džak sa 2,5 miliona dinara.


Novac (Foto: Cure.ba)

Pljačkaši su, kao po scenariju holivudskih akcionih filmova, usred bijela dana čuvara poprskali suzavcem, uzeli mu vreću s novcem, nakon čega su se izgubili u haustorima novobeogradskih solitera.

Razbojništvo se dogodilo oko 11.30 sati u Ulici Milutina Milankovića 34, u novobeogradskom bloku 23. Koliko je sve bilo spektakularno govore izjave očevidaca, koji nisu bili sigurni da li je u toku prava pljačka ili snimanje filma.

Pljačkaši maskirani u muža i ženu presreli su radnika privatnog preduzeća za obezbjeđenje G4S, koje je bilo zaduženo za transport novca iz EFG banke. Pljačkaši su bili odjeveni u tamniju garderobu, a razbojnik koji je glumio suprugu nosio je plavu periku na glavi.

Razbojnici su u uskom prolazu kod pošte sačekali radnika, koji je sa džakom para krenuo ka kolima u kojima ga je čekao kolega. Kada se približio, gurnuli su mu kolica pod noge, isprskali ga suzavcem i oteli mu novac.

“Radila sam za tezgom i vidjela kako muž i žena bacaju kolica na radnika obezbjeđenja. Odmah potom su ga poprskali suzavcem, a nesrećni čovjek se uhvatio za lice. U početku mi je sve izgledalo kao snimanje nekog filma. Čak me je i suprug upitao: „Jel’ to snimaju neku seriju, šta rade bre ovo?” Međutim, kada su panično iz banke istrčali zaposleni i počeli da zovu policiju, sve nam je bilo jasno”, šokirano priča radnica sa obližnje tezge i dodaje:

“Sve se dogodilo nevjerovatno brzo. Poprskali su ga suzavcem, on je pao, a razbojnici su otrčali kroz prolaz i to bukvalno za manje od minuta. Dobro je samo da čovjek nije ozbiljnije povrijeđen.”

Prema saznanjima Presa, pljačka je djelo dobro obučenih profesionalaca.

“Svi su izgledi da je ova pljačka pripremana duži vremenski period i da je djelo profesionalnih lopova. Pljačkaši su najvjerovatnije mesecima pratili kretanje radnika zaduženog za transport novca iz ove banke i tražili mu slabu tačku. Udaljenost između banke i kola do kojih je trebalo da se prenese džak s novcem je oko 50 metara, a prolaz je uzak, i upravo zbog toga su se odlučili da ga tu i presretnu”, priča za Pres izvor iz istrage.

Prema njegovim riječima, sve je vješto osmišljeno.

“Računali su na faktor iznenađenja. Čovjek iz obezbjeđenja sigurno nije mogao da pomisli da se iza bračnog para s kolicima kriju opasni razbojnici, pa su ga uhvatili nespremnog. Pošto su ga poprskali suzavcem, on je sigurno oko 120 sekundi bio paralisan. Kako se sve dešavalo u pasažu, njegov kolega nije mogao da vidi šta se dešava i pomogne mu”, navodi izvor Presa.

Nakon pljačke, razbojnici su sa plijenom pobegli kroz haustore na Novom Beogradu. Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja i odmah je organizovana potraga, ali razbojnici još nisu uhvaćeni.

cure.ba

Komentari

komentara