Magazin

Ovo je bračni par iz BiH koji je u Hrvatskoj “pao” s 1,5 kg heroina: Kod kuće su ostavili jednogodišnje dijete…

Napisao H. H.

Kilogram heroina košta 25 hiljada eura. Droga je bila namijenjena hrvatskom tržištu

Kilogram heroina košta 25 hiljada eura. Droga je bila namijenjena hrvatskom tržištu

Bračni par iz Trebinja uhapšen je na graničnom prelazu sa Hrvatskom zbog trgovine narkoticima. U njihovom automobilu hrvatski policajci su pronašli 1, 5 kilograma heroina.

Taksista Mirko Đ. (43), zvani Mićo i supruga Daliborka Đ. (36) zvana Daca, kuhar po zanimanju, oboje državljani BiH, ostavili su kod kuće u Trebinju jednogodišnju kćerku i uputili se u Hrvatsku. Putem su pokupili kilogram i po heroina, koji je Daca sakrila u jakni, te su došli na granicu s Hrvatskom, na prelaz Nova Sela, smješten na putu D62, između Metkovića i Vrgorca, prenosi “Slobodna Dalmacija“.

U “škodi oktaviji”, s koje su skinuli oznaku taksi službe, autoputem A1 su došli blizu Šestanovca, ali tu su im švercersku rutu presjekli inspektori Službe kriminaliteta droga i Stanice granične policije Imotski PU splitsko-dalmatinske. Mirko je vozio “škodu”, a Daliborka je bila na suvozačkom sjedištu. Ukupno 1515 grama heroina bilo je raspoređeno u tri paketa a Daca ih je strateški nagurala u svoju jaknu.

Omiljeno odredište

Nakon ispitivanja bračnog para u Tužilaštvu odlučiće se o istražnom zatvoru, koji se nad stranim državljanima obično određuje zbog opasnosti od bijega. Pogotovo ako se radi o državljanima zemlje koja nije u Evropskoj uniji.

U putnim ispravama bračnog para vidljivo je kako su i prije više puta dolazili u Hrvatsku, a između ostalog i na ljetovanje. Omiljeno odredište za opuštanje bili su im Kupari gdje su uživali na plažama turističkog kompleksa.

Oboje žive u Trebinju, Mirko od djetinjstva, a Daliborka od 2012. godine. Zaručili su se i vjenčali godinu dana kasnije, a u decembru 2017. godine dobili su kćerku. Mirko je vozač i radi za taksi firmu s čijim vozilom su se i uputili u Hrvatsku.

Roditeljski status i dijete od 14 mjeseci nisu ih spriječili u nakani da zarade na heroinu.

Kilogram heroina košta 25 hiljada eura. Droga je bila namijenjena hrvatskom tržištu.

Komentari

komentara