Magazin

Prijavljuju se i po 20 ili više puta dnevno – Koliko vam je važan imidž na Facebook-u?

Napisao admin

Sve više mladih osoba starosne dobi od 18 do 25 godina provede čak 8 sati dnevno na Facebooku. To je čak i više nego što neke osobe provedu na poslu. Kada vam je poznat taj podatak, sigurno ćete se zapitati da li te osobe imaju vremena da urade bilo šta drugo.


Facebook (Foto: Cure.ba)

Mnogi od nas previše vremena provode i uz smatphone, pa ne čudi što se na Facebook prijavljuju i po 20 ili više puta dnevno. U istraživanju koje je sproveo VoucherCodes.co.uk navodi se da prosječna osoba između 18 i 25 godina na Facebooku provede sat i dvadeset minuta, piše Cosmopolitan.

Dok koristimo pogodnosti Facebooka za ćaskanje sa prijateljima ili da bi provjerili da li je seksi dečko sa seminara slobodan, nismo ni svjesni da postajemo previše opsjednuti ovom društvenom mrežom. Devojke pate od “virtuelne taštine”, paniče zbog online izgleda kao i zbog toga koliko će biti cool i popularne objavljivanjem statusa ili fotografija.

Mnogim djevojkama navjeće glavobolje zadaje tagiranje. Nakon izlaska mnogi strepe od “You have been tagged” obavještenja. A, ako dečko sa kojim ste se slikali ne izgleda baš tako dobro kao prošle noći pod dejstvom koktela, čak 38% djevojaka priznaje da užurbano klikne opciju “untag”.

Preko polovine ispitanih je izjavilo da im je jedna od glavnih briga u životu to da li će prijatelji vidjeti njihove ne baš tako dobre slike na Facebooku. Skoro petina djevojaka preuveličava svoje stause kako bi im životi djelovali uzbudljivije.

“Facebook je sastavni dio života mladih ljudi, ali to stvara pritisak na njih da se uklope i budu dio dešavanja, što je posebno izazovno za studente koji uglavnom oskudijevaju u novcu.”,  izjavio je Duncan Jenings, ko-osnivač VoucherCodes.co.uk.

cure.ba

Komentari

komentara