Magazin

Edin Džeko – "Spahić je u redu, ipak je to malo tvrđa bosanska glava"

Napisao admin

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac i igrač aktuelnog prvaka Engleske Manchester Citya, Edin Džeko, boravio je danas u Sarajevu. U ekskluzivnom razgovoru sa novinarom agencije Anadolija (AA), Džeko je otkrio razloge posjete Sarajevu i utiske sa početka fudbalske sezone.


Edin Džeko (Foto: Cure.ba)

“Boravio sam privatno u Sarajevu, s obzirom da mi je sestri danas rođendan, pa sam najviše zbog toga došao“, rekao je Džeko.

Pošto je prelazni rok završen, Džeko je istakao da neće mijenjati klub i da definitvno ostaje igrač Manchester Cityja.

“Sad se zna gdje sam i šta sam i da ostajem. S obzirom da je početak sezone, zadovoljan sam. Odigrao sam tri utakmice i dao sam dva gola. Iako sam samo jednu utakmicu odigrao od samog početka, zadovoljan sam tu gdje jesam“, istakao je Džeko u izjavi za agenciju Anadolija.

Iz Sarajeva se direktno zaputio u Austriju na okupljanje Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja u petak 07. septembra, utakmicom protiv Lihtenštajna, otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

“Upravo sam krenuo za Austriju, večeras je okupljanje reprezentacije. Čuo sam se sa Spahićem, on će biti u redu za dan-dva. Ipak je to malo tvrđa bosanska glava“, kazao je Džeko kroz smijeh u jedinoj izjavi za medije koju je danas dao u Sarajevu.

cure.ba

Komentari

komentara