Magazin

"Zatvorili smo krug" – Saša Lošić iskreno o kraju grupe Plavi orkestar

Napisao admin

Nedavno su u saradnji sa Draganom Mirković izdali novi singl 'Ti misliš da je meni lako', a spreman je i njihov novi album.


Saša Lošić (Foto: Cure.ba)

Ali, uprkos tome i njihovom nedavnom nastupu na beogradskom Beer festu pred čak 120.000 ljudi, čini se da bi članovi benda Plavi orkestar uskoro mogli prestati sa svirkom.

– Neću upasti u zamku da kažem ‘ovo je sad posljednja turneja’ ili ‘ovo je posljednja ploča’, ali svi članovi benda snažno osjećaju da je krug zatvoren. Sve ostalo je onda posao, a mi nikada nismo bili ovdje zbog posla. Tu našu neambicioznost odlikuju duge pauze od sedam ili deset godina između albuma – izjavio je frontmen grupe Saša Lošić (48) za srpski Blic.

Dodaje da će vrijeme pokazati svoje i da trenutačno niko od članova benda ne može sa sigurnošću reći hoće li ponovno snimati neki album.

– Imam osjećaj kao da smo zatvorili neki krug. Treba izaći naš sedmi album, dalje od toga mislim da bi bilo sve ponavljanje. Tu smo gdje smo, mislim da je to jedna priča o ‘Plavom orkestru’ koja se u budućnosti treba završiti – zaključio je pjevač.

cure.ba

Komentari

komentara