Magazin

TALASAO VAN BRAKA: – Mornarički komandant lažirao smrt da okonča aferu!

Napisao admin

Da bi u svom naumu uspjeo, poslao je mejl svojoj 23-godišnjoj djevojci u kojoj se predstavlja kao Bob i obaveštava je da je preminuo. Mornarica ga je razrješila svih dužnosti


Majkl Vord (Foto:Cure.ba)

Majkl Vord II (43), komandant mornarice, lažirao je sopstvenu smrt da bi okončao preljubničku romansu, navode vojne vlasti.

Majkl je oženjen i ima djecu. To ga nije sprječilo da prošlog oktobra upozna djevojku od 23 godine, na veb sajtu za upoznavanje.

Dotična devojka, čije ime nije navedeno, izjavila je da joj je on rekao da je razveden i da radi na specijalnim borbenim operacijama. Takođe joj je rekao da mora da komunicira sa njom pod lažnim imenom “Toni Mor”, zbog prirode njegovog posla, ali joj je rekao svoje pravo ime kada su se upoznali i lično.

Djevojka je navodno primila imejl od osobe pod imenom “Bob”.

– Vord me je zamolio da te kontaktiram ukoliko se ovo ikada dogodi. Jako mi je žao što moram da te obavjestim da je on preminuo. Učinili smo sve što je bilo u našoj moći da ga spasimo. To je sve što imam da kažem. Žao mi je što ti to na ovaj način saopštavam – navedeno je u imejlu.

Međutim, to mu nije prošlo tek tako. Zbunjena djevojka je otišla do kuće u kojoj je živio, gde ju je novi vlasnik obavjestio da je njen bivši ljubavnik živ i da se samo preselio u Konektikat da preuzme komandu nad podmornicom USS Pitsburg.

Ubrzo nakon toga, saznala je da je trudna, ali je pobacila. Na kraju je kontaktirala mornaričku istražnu službu, predavši im kopije poruka i imejlova koje joj je Vord navodno slao.

Mornarica je komandanta razrješila dužnosti zbog nedostatka povjerenja u njegovu moć komandovanja, baziranog na tvrdnjama o nedoličnom ponašanju.

Vord, koji se priključio mornarici 1987. godine, premješten je na administrativne poslove sve dok je istraga u toku. Bio je komandant podmornice USS Pitsburg samo nedelju dana.

Ovo nije jedini slučaj optužbe za lažiranje sopstvene smrti proteklih meseci.

Prošle nedelje, Rejmond Rot (47), nestao je sa plaže u Njujorku, da bi nekoliko dana kasnije bio viđen kako prekoračuje brzinu na auto-putu u Južnoj Karolini. Njegova žena je ubjeđena da je on detaljno razradio plan po kojem je trebalo da izgleda kao da je mrtav.

Jedan bračni par iz Kalifornije, Santjago i Rosa Karasko, izjasnio se krivim za lažiranje Santjagove smrti, sa namjerom da podignu novac od osiguranja u slučaju smrti. Par je uspjeo da se održi u svojoj nameri 7 godina, sve dok ih nepoznata osoba nije prijavila vlastima.

cure.ba

Komentari

komentara