Magazin

Crna Gora – Dječak ukrao 2.000 eura pa ih na ulici dijelio siromašnima

Napisao admin

Nakon što je I. P. priveden u prostorije PJ Bar, u prisustvu majke i radnika Centra za socijalni rad, priznao je da je počinio četiri krađe.


Dječak (Foto: Cure.ba)

Policajci iz Bara nisu ni slutili da iza četiri krađe u Sutomoru, koje su se dogodile u posljednja četiri dana, stoji osmogodišnji Budvanin I. P., koji ih je još više iznenadio priznanjem da je skoro dvije hiljade eura, koje je ukrao, razdijelio nepoznatim ljudima u tom gradu.

Radeći po prijavama provalnih krađa u Sutomoru, barski policajci su riješili misteriju, koja je nekoliko dana mučila opljačkane vlasnike. Međutim, problem za pokradene vlasnike je što nisu uspjeli da povrate ukradeni novac, iako je nađen maloljetni krivac.

Razlog za to jasan je možda samo maloljetnom I. P. koji je skoro dvije hiljade eura, koje je ukrao, razdijelio nepoznatim osobama, za koje je mislio da nemaju novca i da su siromašni.

Nakon što je I. P., kojeg su nazvali Robin Hud, priveden u prostorije PJ Bar, u prisustvu majke i radnika Centra za socijalni rad priznao je da je počinio četiri krađe, a ispričao je i šta je uradio sa velikim dijelom novca koji je ukrao.

Policajci su našli samo mali, neznatan dio novca kod dječaka, kazao je izvor “Vijesti” iz policije u Baru.

On je dodao da je I. P., između ostalog, kazao da je na Autobuskoj stanici u Sutomoru naišao na nekoliko momaka, koje je pitao: “Imate li novca?”. Nakon što je dobio negativan odgovor dao im je više od 700 eura, rekao je izvor iz barske policije.

Dječak je, prema istim saznanjima “Vijesti”, u Sutomore došao sa očuhom i majkom. Njegov očuh se bavi građevinskim poslovima, a osmogodišnjak je trebalo da mu pomaže oko posla, kako bi stekao radne navike. Staratelji dječaka, kako pretpostavljaju iz policije, nisu znali da njihovo dijete ima problem sa krađama.

S obzirom na to da je maloljetnik, dječak po zakonu ne podliježe krivičnoj odgovornosti. Obaviješten je tužilac, koji je naložio da Centar za socijalni rad povede brigu o njemu, kako se ove stvari više ne bi ponovile.

cure.ba

Komentari

komentara