Magazin

SEKTA KOJA POTIČE POLIGAMIJU I INCEST – Ispovijest žene koja je s 15 godina bila je prisiljena da se uda za svog nećaka i šest godina provela u sekti (FOTO)

Napisao admin

Kingston Clan na prvi pogled izgleda kao najnormalniji dio suvremenog društva. No, daleko je od normalnog. Radi se, naime, o incestuoznoj poligamnoj sekti mormona, a jedna bivša pripadnica te sekte ispričala je Viceu svoja iskustva u Clanu.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Kad je ima 15 godina Julianna Johnson bila je prisiljena udati se za svog 19-godišnjeg nećaka Jacoba Kingstona. Trebala mu je biti druga žena. “Osjećala sam se kao zatvorenica”, ispričala je danas 34-godišnja žena. Odrasla je u jednoj poligamnoj frakciji mormona koja samu sebe zove Kingston Clan. “Već sam mnogo ranije znala da želim pobjeći iz sekte.”

Kingston Clan poznat je inače i kao Orden. Sjedište sekte nalazi se u saveznoj državi Utah, a predvodi je Paul Elden Kingston, sin začetnika sekte Johna Ortella Kingstona koji nije bio samo jedan od prvih vođa sekte, nego je i Juliannin biološki otac.

Radi se o radikalnoj vjerskoj zajednici koja potiče poligamne brakove između malodobnih i mnogo starijih članova koji su si, usto, u pravilu još i rođaci. Orden se od Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana, odnosno službene Mormonske crkve odvojio zbog toga što je krajem 19. stoljeća zabranjena poligamija.

 

Žene Ordenu služe samo kao inkubatori

No, unatoč tome Orden je duboko ukorjenjen u suvremeno američko društvo. Pripadnici sekte nose modernu odjeću zbog čega se prilično neprimjetno stapaju s društvom.

Osim toga, žene se potiče da za sebe i svoju djecu izmisle nova prezimena kako ne bi bilo očito da pripadaju poligamnoj zajednici. Svaka od suprugi jednog muškarca sa svojom djecom živi u zasebnoj kući, a od žena se očekuje da se zaposle kako bi bile u stanju same plaćati svoje račune.

Članovi te Ordena vjeruju kako su žene vlasništvo svojim očeva i muževa. Članice Ordena prisiljene su raditi sve što im njihovi muževi nalože, bez obzira radi li se o tome za koga će se i kad udati, kad će ostati trudne i hoće li se školovati.

 

< Prethodna

1 2 3 4

Sljedeća >

 

novi.ba

Komentari

komentara