Magazin

Tuga golema! – MAJKA DJEČAKA STRADALIH U SREBRNOM JEZERU: Krivi su direktor škole i trener, nisu se ni javili!

Napisao admin

U kući Petrovića u selu Trska kod Rače Kragujevačke, leleci i plač. Spremaju se da na posljednji put isprate Stefana i Nikolu, koji su se utopili u Srebrnom jezeru.


Foto: arhiva

Ni direktor škole Zoran Jovanović, ni trener Marko Glišić, koji su djecu odveli u Veliko Gradište, nisu došli da makar izjave saučešće. Nisu poslali ni telegram. Ima li to smisla? Pa oni su najveći krivci za ovu tragediju. Posebno nas boli što ni roditelji djece sa kojima su Stefan i Nikola bili u školskom klubu i otišli na nesrećnu utakmicu, nisu došli da sa nama podijele tugu. 

Ovo je za “Novosti“, gušeći se u suzama, rekla Sanja Petrović, majka dječaka Stefana (14) i Nikole (13) koji su se u nedjelju udavili na Srebrnom jezeru.  

U kući Petrovića u selu Trska kod Rače Kragujevačke, leleci i plač. 

Spremaju se da na posljednji put isprate Stefana i Nikolu. Dva sanduka sa tijelima mrtvih dječaka grle majka Sanja, baka Snežana, sestrica Sara. Otac Aleksandar, zanijemio od bola, doziva imena svojih sinova.

– Povjerili smo im svoju djecu, a oni nam ih vraćaju u kovčezima. Trebalo je da budno motre na njih. Nisu smjeli sebi da dozvole da oni piju piće i provode se u kafani, dok su djeca bila prepuštena sama sebi. Bili su odgovorni za njih u svakom momentu – jada se Sanja.

Niko u kući Petrovića i dalje ne zna šta se tačno desilo na Srebrnom jezeru i kako je došlo do tragedije. Roditelji dječaka nisu bili ni na vanrednom sastanku roditelja djece i uprave škole koji je jučer održan u OŠ “Karađorđe“, gdje su nastavu pohađala i dvojica nastradalih osnovaca.

– Niko nas o tome nije obavijestio niti pozvao da prisustvujemo tom sastanku – dodaje Sanja.

Prema dosadašnjim informacijama, djeca su iznajmila dvije pedaline i otisnula se na jezero, iako radnici nisu smjeli da ih rentiraju maloljetnicima bez pratnje odraslih. Uz sve to, nisu im dali ni zaštitne prsluke. U Rači pričaju da su čuli da je trener Marko Glišić, kada se začulo zapomaganje i vriska djece, zaplivao prema njima. Nažalost, nije stigao da spase dječake. 

ekskluziva.ba

Komentari

komentara